akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ TAKSİCİ ESNAFIYLA BULUŞTU

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ TAKSİCİ ESNAFIYLA BULUŞTU
08.04.2021 10:42
1.951
A+
A-

 

Akçakoa Taksici esnafı ile bir araya gelen CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz sorunlarını içeren bia açıklamada bulundu., 

Akçakocada faaliyet gösteren Kent Taksi Yazıhanesini ziyaret eden ve burada  Taksici esnafı ile sohbet edip  sorunlarını dinleyen İlçe   Başkanı Abanoz, tüm esnafların olduğu gibi  taksici esnafının da büyük sıkıntılar içinde ve dertli olduklarını  söyledi.

 Abanoz, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada  ; “Bu gün Esentepe’de Kent taksi durağındaydık.

 

Taksici esnafı ile sohbet ettik.Taksici esnafınında diğer esnaf arkadaşlarımız gibi sıkıntıları var,onları dinledik ve notlar aldık.

Akçakoca İlçemizde toplam 8 durak var ve yine toplamda 86 taksici abimiz, kardeşimiz bu işten evlerine ekmek getiriyor.

Bağlı bulundukları şöförler odasına kazansalarda, kazanmasalarda yıllık 500 TL aidat veriyor.

Vergileri ise 400 TL.En azından pandemi sürecinde bu vergi 133 TL olarak alınıyor.

Belediye işgaliye bedeli araç başına 40 TL.Bu durakta 9 araç var.Belediye su ve işgaliye borcu olan arkadaşlarımızdan alacağını icra yolu ile tahsil etmek istiyor.

Sigorta 3 bin.Araç bakım ücretlerini, yakıtın, kazasını, belasını söylemiyoruz bile.

Gelir kısmına gelirsek, gelir günlük 40 veya 50 TL toplam ciro,kar değil.

Takside şöför olarak çalışanın sgk ödemesi aylık 900 TL, ayrıca sigortalı çalıştığı için vergi dairesi 800 TL alıyor.Bu pirim ve vergi borcunu ödeyemediği için vergi dairesi emri ile araçlara yakalama çıkarılıyor.

Biliyoruz ki ilçede 86 taksici esnafının ortak sıkıntılarını dile getirdiler.

Şimdi,kısaca günlük ciroları 40 veya 50 TL olan taksici esnafının bu günlerde desteklenmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Ziyaretimiz esnasında kendilerine maske, dezenfektan,ve kahve ikramında bulunduk,ve çaylarını içtik.Ziyaretimizde baş köşelerine ve tüm mekanlara yakışacak sonsuza kadar sevgisi yaşanacak,Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Başkomutan Gazi Maraşal Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen kalpaklı bir tablosunu hediye ettik.” dedi.