akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İLÇEMİZE PROJE İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI

İLÇEMİZE PROJE İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI
06.04.2021 20:20
2.365
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2021-2022 LGS kılavuzunda yaptığı yeni düzenlemeye göre; Akçakoca Emine Sevil Anadolu İmam Hatip Lisesi 30 öğrenci kontenjanı ile sınavla öğrenci alan Proje İmam Hatip Liseleri arasına eklendi.

Gelecek sene LGS (Liseye Giriş Sınavı) ile yerleşecek öğrenciler seçimlerine göre Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı okuyacaklar.

Türkiye’de son dönemde eğitim denildiğinde akla gelen kurumlardan biri olan proje okulların sayıları her sene artış gösteriyor. İmam Hatip proje okullarının sayısı artarken, okulların niteliği ve sınav başarısı da ilgi çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da okul kalitesinin proje okullara çevrilerek daha da artırılmasını gündemine aldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Din Eğitimi Genel Müdürlüğü, İmam Hatip Liselerinin üniversite başarısını artırmak amacıyla 2016’dan beri “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi” uyguluyor. Proje, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını verdi.

“Hedef 2020” olarak bilinen proje kapsamında mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulandı.

Proje okulları bu senede tam doluluk oranına ulaştı. Merkezi sınavla öğrenci alması bu okulların seçilmesindeki en önemli sebeplerden biri çünkü merkezi sınavla öğrenci alan liselerin üniversite sınavında başarı sağladığı görüldü.

 

Gerek ailelerin gerekse öğrencilerin okul seçiminde dikkat ettiği en önemli kriter üniversite sınavı başarısı. Üniversite sınavında en başarılı olan okullar sıralamasında da “Proje İmam Hatip Liseleri” en başarılı okullar listesinde yer aldı.