akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İYİ PARTİ VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLMAK İÇİN KÖYLERDE

İYİ PARTİ VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLMAK İÇİN KÖYLERDE
05.03.2021 14:56
459
A+
A-

Köy sorunlarını yakın takibe alan ve çözüm sağlanması konusunda ısrarlarını sürdüren İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı ile birlikte Nazımbey ve Hasançavuş köyündeki sorunları yerinde incelediler.

Köy sakinlerinin birçok kez   dile getirmelerine rağmen  internet sorununa  halen bir çözüm bulunamadığına dikkat çeken Lokum “ Bir devlet kurumunun koparttığı internet hatlarını diğer bir devlet kurumu yapmamakta ısrar ediyor. Aralarındaki anlaşmazlığın cezasını köylü vatandaşlarımız çekiyor.  Bu iki köyün sakinleri uzun zamandan bu yana internetsiz olduklarını bu sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadıkları belirtiyorlar . Öteden beri internet sorunu yaşayan köylerdeki öğrencilerin internetsiz ve  tablet imkanından yoksun bulunduğu bilgisini edindiğimizde bunu genel merkezimize iletmiş sorunu kısa sürede İstanbul İl Teşkilatımız çözüme kavuşturmuştu. Ancak esas sorun , internet hattının çekilmesi ne yazık ki halen yapılamamış.” dedi.

 İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Av. Behçet Alkan Lokum “ Sorunları yerinde görmek için İl Başkanımız Yunus Özay Er, İl Başkan Yardımcısı Kadir Erdoğan ve Merkez İlçe Başkanı Demet Boşver  konuya hassasiyet göstererek Akçakoca’ya geldiler ve Hasançavuş ile Nazımbey Köyünü ziyaret ettiklerini belirterek ;” Nazımbey köyünde vatandaşlarla bir araya geldik.   Köy halkı internetsizlikten ve telefonlarının çalışmadığından  yakınırken, özellikle çocukların uzaktan eğitimleri açısından internetin son derece önemli olduğunu   dile getirdiler. Ayrıca Melen boyu hattınca yol problemleri olduğunu, çöp bidonlarının yetersiz kaldığını özellikle Yaz aylarında kötü koku ve çirkin görüntünün oluştuğunu vurguladılar”dedi

Sorunların tek tek not alındığını, Nazımbey’den sonra Hasancavuş köyüne geçtiklerini belirten Lokum “ Burada da vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Öğrenciler için bir verici sağladıklarını ve tablet dağıttıkları  köyde internet sorununun hâlâ devam ettiğini üzülerek öğrendik. Çöp konusu burada da sorun olarak karşımıza çıktı.

Özellikle Hasancavuş köyüne bağlı bir mahalle olan turizm hareketinin yoğunlukla yaşandığı Karaburun’da  çöplerin gerektiği biçimde toplanmadığına  yönelik şikayetler oldukça fazla. Karaburun plajında cankurtaran ve  sahil temizliği önemli bir sorun.. Bunun yanı sıra yaz aylarında su sıkıntısı yaşandığı da bizlere iletildi, bu konuda da tedbirlerin işletilmesi aciliyet kazanıyor. Bunların dışında ilçe turizmi açısından son derece önemli bir alan olan Karaburun plajında kumsal günden günden kayboluyor. Son fırtınalarda işletmeler büyük zarar görmüş. Dalgalar istinat duvarlarını dövüyor .Bu konuyla ilgili olarak da vatandaşlarımız acil çözüm üretilmesini talep ediyor.” dedi.

 

İlçe Başkanı Lokum, yapılan ziyaretlerde ortaya çıkan sorunların  çözüm üretmeye yönelik raporlaştırıldığını , ziyaretlerin programlı bir şekilde süreceğini  talep edilen her yerleşim yerinde vatandaşlarla mutlaka bir araya gelip onlarla hemhal olacaklarını da sözlerine ekledi.