akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4933
EURO
34,7433
ALTIN
2.421,74
BIST
9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

KAYMAKAM ÖZTÜRK’ÜN GAYRETLERİ İLE AKÇAKOCA, EĞİTİME EN İYİ HİZMET SAĞLAYAN ÖRNEK İLÇELER ARASINDA YER ALDI

KAYMAKAM ÖZTÜRK’ÜN GAYRETLERİ İLE AKÇAKOCA,  EĞİTİME EN İYİ HİZMET SAĞLAYAN ÖRNEK İLÇELER ARASINDA YER ALDI
02.03.2021 15:57
389
A+
A-

 

Akçakoca Kaymakamlığı, pandemi döneminde ihtiyaçlı okulların ve öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılama oranı açısından, ülkenin en örnek ilçeleri arasına adını altın harflerle yazdırdı.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyumlu çalışmaları sonunda her yüz öğrencinin 6’sına tablet dağıtıldı.

Toplamda 5.289 öğrencinin eğitim gördüğü Akçakoca genelinde 309 tablet dağıtımıyla yüzde 5.84’lük bir oran yakalayan Akçakoca, bağışçıların da desteğiyle tablet dağıtımına devam ederek bu oranı daha da yukarıya taşımaya çalışıyor.

İhtiyaçlı öğrencilere tablet dağıtımları yapan Akçakoca Kaymakamlığı, buna ilaveten okullara 110 adet öğrenci çalışma masası da koydurarak bu alandaki eksikliği de gidermiş oldu.

İlçe genelinde yer alan tüm ilkokul, ortaokul ve liselere EBA Destek Noktası kurulurken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm sınıf öğretmenleri aracılığıyla sınıf genelleri için WhatsApp ve Telegram grupları kurdu.

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören fakat internet imkanı olmayan 160 öğrencinin bu mağduriyetini karşılayıp internet erişimine kavuşturan Kaymakamlık, Tepeköy, Beyören ve Uğurlu ilköğretim okullarına da internet güçlendiricileri taktırarak bu sorunu köylerde ortadan kaldırdı.

Pandemi döneminde öğrencilerin eğitim olanaklarından uzak kalmasına müsaade etmeyen Kaymakam Yasin Öztürk, bu çalışmaların devamı noktasında çalışmaları koordine ederken, Akçakoca bu özellikleriyle ülkenin en iyi hizmet sağlayan ilçeleri arasında yer aldı.

 







ETİKETLER: