akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

GÖKTEPE KÖYÜNDE BİR KOYUN DÖRDÜZ DOĞURDU

GÖKTEPE KÖYÜNDE BİR KOYUN DÖRDÜZ DOĞURDU
16.02.2021 09:07
455
A+
A-

 

 

Akçakoca Göktepe Köyü’nde  bir çiftçiye ait Romanov cinsi bir koyun, çok nadir görülen bir doğum yaptı. Koyu’nun dördüz kuzu dünyaya getirmesi, sahibinin de yüzünü güldürürken, bu tür doğumların çok fazla görülmediği ifade edildi.

Temmuz 2019 tarihinde bölgemizde yaşanan sel felaketi ile besi yaptığı 4 adet büyük başın telef olmasından sonra;  Ekim 2020’de, Romanov , cinsi 4 adet yüklü dişi koyun ve bir adet erkek koç ile küçük bir sürü oluşturarak yeniden kolları sıvayarak çalışmaya başlayan Yamaç Tuncay adlı vatandaşın koyunlarından biri dört yavru yaptı.

 

Koyununun bir batında 4 yavru yapmasından büyük bir mutluluk yaşadığını vurgulayan  El sanatları çalışmaları yanısıra Göktepe köyünde kendi mülkünde Hayvancılık ve besicilik yapan ürettiklerini  Tarihi mahalle pazarındaki standında  değerlendiren Yamaç Tuncay “ Bu koyunum ilk doğumunda da üç yavru yapmıştı. Bu defa dördüz doğurması bizi ziyadesiyle sevindirdi dedi.

Ramanov cinsi anaç koyunlarının genellikle 2 yavru yaptıklarına dikkat çeken Yamaç Tuncay “Bu kez çok nadiren görülen dördüz doğum yaşadık. İnşallah hepsini yaşar. Zira bazılarını maalesef yaşatamıyoruz. Nisan ve mayıs aylarında gerçekleşen  doğumlarda iki yavrumuz öldü. İkinci anaç doğum lar önümüzde ki günlerde inşallah olacaktır.” dedi.

Ölümlerin ve sakat doğumların yakın akraba çiftleşmesinden kaynaklandığını bilgisini edindiğini belirten Tuncay “Damızlık erkek koçları yakın ilçedeki başka bir Romanov üreticisi ile takas ederek sağlıklı doğumların artmasını sağladık. Şu an doğuma hazır iki anaç ve 8 yavru ile birlikte 17 adetlik küçük sürümüzü oluşturmuş olmak  bu soğuk havada içimizi ısıtmaktadır” dedi.









ETİKETLER: