akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU İŞİNİN BAŞINA DÖNDÜ

ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU İŞİNİN BAŞINA DÖNDÜ
12.02.2021 08:45
489
A+
A-

Akçakoca’nın tanınmış saygın ve sevilen simalarından Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Sarıoğlu sağlık sorunları nedeniyle bir süre ara verdiği iş ve cemiyet çalışmalarına döndü.

 

Yaklaşık üç buçuk ay önce dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 virüsüne yakalanan ve oldukça ağır geçirdiği bilinen Sarıoğlu bir aylık yoğun bakım tedavisi sonrasında hastalığı yenerek evinde  de yaklaşık bir ay kadar özel bakım altında kalmış olup geçen hafta itibariyle işinin başına dönerek çalışmalara başladı.

Yaşadığı zorlu süreç ve tedavisi boyunca neler yaşadığını hastalığın insan üzerindeki olumsuz etkilerini belirten Sarıoğlu asla hafife alınmaması, tedbirlere mutlaka uyulması  gerektiğinin altını çizerek yaptığı bilgilendirmede “ Hastalığa yakalanmamak için gerekli tedbirlere harfiyen uyulmasını ehemmiyetle öneriyorum. Allah kimseyi bu hastalığın pençesine düşürmesin. Bir ay kadar oksijen tüpüne bağlı olarak hastanede tedavi gördüm . Evimde bir ay izole yaşadım Bu süreçte yaşanana zorlukları anlatamam. Üçbuçuk ay geçmiş olmasına karşın gücümü tam olarak kazanmış olduğumu söyleyemem.” Dedi.

Üyelerinin ve her işletme sahibinin çok sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Sarıoğlu “ Kimse iş yapamaz durumda . Her iş kolu birbirine bağlı. Yüz kişiye hizmet veren bir lokanta 40 -50 kişi almak koşuluyla açılabilir. Diğer işletmelerde de benzeri uygulama olabilir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan dileğimiz bir an önce önlemleri alarak bu uygulamayı hayata geçirmelerini istiyoruz. Bazı destekler ve borç ertelemeleri yapılıyor. Ancak vadesi geldiğinde esnaf bu borçları ödeyemeyecek. Zira işyeri kapalı para kazanamıyor. Bunun dikkate alınarak işyerlerinin bazı kriterler konularak işyerlerinin açılmasının sağlanması  esnafımızın ve çalışanlarının sıkıntısına çözüm bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Hastalığı sürecinde kendisini arayan , ilgilenen ve destek veren tüm dost akraba ve hemşerilerine teşekkür eden Hikmet Sarıoğlu sözlerini “Lütfen kendi ve yakınlarınızın sağlığı için maskesiz sokağa çıkmayın Sosyal mesafeye dikkat edin kalabalıklardan uzak durun “ diyerek tamamladı.









ETİKETLER: