akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5488
EURO
34,8520
ALTIN
2.427,88
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BASIN AÇIKLAMASI YAPAN BELEDİYE , SATIŞLARLA İLGİLİ MAHKEME KARARLARINI KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

BASIN AÇIKLAMASI YAPAN BELEDİYE , SATIŞLARLA İLGİLİ MAHKEME KARARLARINI  KAMUOYUYLA PAYLAŞTI
11.02.2021 15:09
534
A+
A-

 

Akçakoca Belediye Başkanlığı son günlerde bazı yerel medya organlarında kendileriyle ilgili olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, açıklamaların gerçeği yansıtmadığı söz konusu işlemlerde yasal olmayan hukuksuz hiçbir karar alınmadığı vurgulandı.

Özellikle Değirmenağzı’ndaki akaryakıt istasyonun satışıyla ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan algıya itibar edilmemesinin belirtildiği açıklamada, söz konusu satışın ihale yasasına uygun olarak yapıldığı bu konu ile ilgili açılan davalarda gerek yerel mahkemeler gerekse bölge idare ve danıştay kararlarının  Belediye’yi haklı çıkartacak şekilde sonlandırıldığı vurgulandı.

 

Konu ile ilgili olarak Akçakoca Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada ; “Bazı yerel medya organlarında, geçmiş dönemde ihalesi gerçekleştirilen akaryakıt istasyonu arazisi ile alakalı ‘’Kamu zararı oluşturulmuştur.’’ algısı yapılarak ortaya atılan iddialar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması hâsıl olmuştur.

İlgili taşınmazın hukuka uygunluğu kamuoyu takdiri ile mahkemeye taşınmıştır. Yerel mahkeme Akçakoca Belediyesi lehine olumlu sonuçlanmıştır. İlgili karar daha sonra temyiz edilmiş, bu kez de Danıştay kararı onamıştır. Akçakoca Belediyesinin, ilgili taşınmazın ihalesini şeffaf ve yasalara uygun olarak yapmış olduğu bağımsız Türk Mahkemeleri tarafından kabul edilmiştir.

Akçakoca Belediyesi bundan sonraki süreçte tüm faaliyetlerini yine aynı titizlikle ve kamuoyunun yararına olacak şekilde gerçekleştirmeye devam edecektir.

Kurumumuzu hedef alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna saygıyla sunarız.” İfadesine yer verildi.







ETİKETLER: