akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

ELEŞTİRİLERE AÇIKLIK GETİREN AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SARIOĞLU, ” CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA UYGUN OLARAK BELEDİYENİN AKÇAKOCA MENFAATLERİNE OLAN HER ÇALIŞMASINA DESTEK OLUYORUZ ” ;

ELEŞTİRİLERE AÇIKLIK GETİREN AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SARIOĞLU, ” CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA UYGUN OLARAK BELEDİYENİN AKÇAKOCA MENFAATLERİNE OLAN HER ÇALIŞMASINA DESTEK OLUYORUZ ”  ;
25.01.2021 17:05
909
A+
A-

Son günlerde kamuoyunda ve basında gerek partisine gerekse şahsına yönelik yıpratma ve algı oluşturma amacıyla gerçekle bağdaşmayan eleştirilerde bulunulduğunu belirten Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu yönetim kurulu ve Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Sarıoğlu özellikle ana muhalefet partisi ilçe başkanının her konuda gerekli bilgi ve belgesi olmadan eleştirilerde bulunduğuna dikkat çekerek; “ CHP İlçe Başkanı Geçtiğimiz hafta yapılan Ak Parti İl kongresinde hiçbir Akçakocalıya yer verilmediğini eleştirerek Akçakoca’yı gözden çıkarıldığını ima ediyor. Bu bir parti içi karar olmakla birlikte , listede iki Akçakoca’lı var. Şükrü Çakır Aktaş köyünden, Orhan Aydın ise Karatavuk köyünden. Ayrıca İl başkanımız Mustafa Keskin de yarı Akçakocalı. Ayrıca Ekstra olarak ilçeden yönetime sokulacak isme ihtiyaç duyulmadı. Ayrıca ben büyük kongre delegesi olarak seçildim. Bu da çok önemli bir kazanım. Telefonla her an görüşebildiğim bir il başkanım var. Farklı bir düzenlemeyi ihtiyaç olarak görmedi, ben de saygıyla karşıladım” dedi.

“CHP ilçe başkanı bizim iç işimize kafa yormasın” diyerek konu ile ilgili açıklamasını “CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un partimizin iç işleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamaları da yersiz buluyorum. Bunlar hoş şeyler değil. Daha duyarlı olmasını isterim. ” diyerek tamamladı.

İlçe başkanı Sarıoğlu, CHP’li eski belediye başkanı Fikret Albayrak’ın da parti kaynaklarından bazı konula hakkında yanlış bilgilendirildiğini belirterek; “Bir yerel TV kanalına çıkarak yaptığı açıklamalar da eksik bilgiler içermekte. Albayrak’ın burada bir rant olayı var dediği Flamingo caddesinde arsada ki imar düzenlemesine yapılan belediye meclisi oylamasında AK Parti dışında CHP de dahil tüm meclis üyelerinin evet yönünde oy kullandılar. Sadece AK Parti hayır dedi” diyerek konu ile ilgili meclis tutanağını gösterdi.

BELEDİYE İLE İLGİLİ KONULAR;

Kamuoyunda Belediye Çalışmalarını takip etmemek müfettiş gelmesini engellemek gibi bir bakış içinde olunduğuna dikkat çeken Sarıoğlu “ Ben buna bir anlam veremiyorum. Ak Parti Belediye Başkanı Çiloğlu döneminde belediye çalışanıydı. Müfettişler çok kez geldi işini yaptı gitti. Fikret Albayrak döneminde daha sonra yine Ak Partili Başkan Cüneyt Yemenici döneminde de geldiler. MHP li başkana neden gelmesin yada biz neden engelleyelim . Ak Parti neden müfettiş çağırmıyormuş. Bunu bizim engellemek getirmek getirmemek gibi bir lüksümüz yok..Zamanı gelir denetler varsa bir yanlış gerekeni yaparlar. Sanırım pandemi nedeniyle gerek yemek gerek yatmak sorunları nedeniyle gelemiyorlardır. “dedi.

Bizi Ak Parti olarak cumhur ittifakı içinde olduğumuz belediye ile germek isteyen bir kesim ve çalışmalar var diyerek sözlerini sürdüren Sarıoğlu “ Biz parti olarak da meclis üyeleri olarak da Akçakoca’nın menfaatleri doğrultusunda çalışmalara destek veririz. Bunun dışındakileri sorgular gerekirse reddederiz. Bunun örnekleri var. İmar tadilatları konusunda alınan kararların raporunu istiyoruz. Kimse zannetmesin ki Ak Parti MHP ittifakı var bunlar etliye sütlüye karışmaz. Yok öyle bir şey. Olmadı olamayacak da .

Yanlış Şeyler Oluyor Demiyorum;

Belediyenin ekonomik dar boğazda olduğunu bildiklerini gerek maaşlar ödenmesinde gerekse bazı hizmetlerde ödeme sıkıntısı çekildiğini bildiklerini belirten Sarıoğlu “Sel dip andemiydi belediye bir çok gelirinden yoksun kaldı. Devletten de yeteri kadar gelmeyince zor duruma düşüldü. Sadece Akçakoca değil Ak Parti belediyeleri de dahil bir çok belediye bu sıkıntıyı yaşıyor. Konuşulduğu gibi köstek değil destek olmak istiyoruz. Hani elimizden fazlası gelse. Hiçbir çalışanın ekmeğinden olmasını istemeyiz. Başkan Yanmaz ile diyalog içindeyiz istişarelerimizi yapıyoruz. Dediğim gibi Akçakoca yararına olanlara destek olur zararına olacak konuya karşı dururuz “ dedi.

YATIRIMLAR DURMADI

Akçakoca’ya Başkan Yanmaz’ın temin ettiği 4 dönümlük bir alanda olimpik havuzun yapılacağını, OSB de Tarım Bakanlığı ile olan sorunun çözüldüğünü onayın beklendiğini, hastane bahçesine komplike bir sağlık kurumuna başlanılacağını belirten Sarıoğlu Orhangazi içinde ek bir ödeneğin kısa sürede sağlanacağını ve restorasyonun tamamlanarak Halk Eğitim Müdürlüğü emrine verileceğini söyledi.

Ak Parti belediyeyi kaybetti diye yatırımları durdurdu söylemlerinden gına geldiğini vurgulayan Sarıoğlu “ Ak Parti kaybetti ise yerine İttifak ortağı MHP kazandı. Elimizden gelen her desteği veriyoruz vereceğiz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın tekere çomak sokulmasın” dedi.

Basın açıklamasının detaylı ve tam metnini videodan izleyebilirsiniz.







ETİKETLER: