akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5548
EURO
34,8424
ALTIN
2.428,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Düzce’ye Devlet Destekli FERRERO Fabrikası Vatana İhanettir

Düzce’ye Devlet Destekli FERRERO Fabrikası Vatana İhanettir
30.12.2020 19:36
664
A+
A-

Olayı vatana ihanet olarak niteleyen Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde: “Ferrero’nun devlet desteği ve 667 milyon teşviki ile Düzce ilinde fındık kırma tesisi yapacağını öğrendik. Aynı girişim için geçtiğimiz yıl Ordu’da arazi araştırılmış, Cumhurbaşkanlığından bir yetkili de bu işe ayakçılık yapmıştı. Yaptığımız açıklamalar ve yerli sanayicimizin tepkisi ve girişimleri ile Ordu’dan kovalamıştık. Anlaşılan şimdi Düzce’yi gözlerine tutmuşlar. Ama Düzce’de yapacakları sadece Düzce’ye değil tüm Karadeniz’e, tüm Türkiye’ye zarar verecek. Biz yabancı yatırıma karşı değiliz. Gelsinler, entegre tesis kursunlar, mahsulden son ürüne kadar bizim ülkemizde yatırım yapsınlar.

Ancak şu anda Ferraro’nun yaptığı zaten Türkiye’de mevcut olan hatta fazladan var olan bir sektörde kalan yerli sanayiciyi de bitirmek. Ferrero Düzce’de entegre tesis kurmuyor, yine fındık kırma fabrikası kuruyor. Türkiye’de zaten 170’e yakın benzer fabrika var. Bunların 40-50 tanesi fazlalık nedeniyle faal durumda bile değil. Şimdi Ferrero tamamen robotik bir fabrika açarak istihdam sağlamadığı gibi, yüksek kapasitede tek bir işletme ile mevcut çalışan yerli kırma fabrikalarının da kapanmasına yol açarak, on binlerce insanın iş gelir ve döviz kaybına yol açacak. Bu gerçekleşirse artık Karadeniz’de ot bitmez. Birçok yurtsever iş insanı ve sanayici Ferrero’nun bu rekabete aykırı hamlelerine karşı direnirken, yıllardır Ferrero’nun fındığı ele geçirmesine, fiyat oyunlarına ayakçılık yapan, bir kısmı Fetöcü işbirlikçi saz arkadaşları da seyretmektedir. Bazı yerli Brütüs artıkları ise açıktan destek verip Ferrero’nun terini almak için peçete elde hazırda beklemekteler.” diyerek sözlerine başladı.

NAKİT SIKINTISI YOK NİYE VERGİ KOLAYLIĞI VAR?

”Ferrero çikolata sektöründe de var. Çiftçi ile işbirliği ayağıyla tarlaya da girdi. İhracatın yüzde 60’ını işbirlikçileri ile tek başına hallediyor. Hakim olmadığı tek yer fındık kırma işi, natürel fındık işiydi. Şimdi orayı da teslim alacak, fındık sektöründeki tüm aşamaları kontrol altına almış olacak. Bu yabancı kartele bu ülke milli ürününü teslim etmiş olacak. Burada enteresan olan hükümetin tavrıdır. Çünkü Ferrero’ya Düzce’deki bu tesis için hükümet tarafından vergi muafiyeti, KDV sıfırlaması gibi teşvikler sağlandığını da acı bir şekilde ortaya çıkmış bulunmakta. Pandemi (covid-19) koşullarında kendi sanayicisini, kendi esnafını ortada bırakan hükümet, rekabete aykırı bir şekilde fındığın Türkiye’sini teslim ediyor, ön ayak oluyor, kolaylık sağlıyor, teşvik ediyor. Biz geçtiğimiz yıl TMO’nun fındıktan elde ettiği karı üretici ile paylaşmasını önerirken, kimin parasını kime dağıtıyorsun diyenler, üreticiden alınanı üreticiye çok görenler, şimdi yabancı kartele bu paranın iki katını vergi sıfırlayıp teşvik veriyor. Zaten bu firmanın nakit sıkıntısı, döviz ya da kredi sıkıntısı yok ki. Bir de buna kolaylık sağlamak ne demek.” dedi.

MİLLİ ÇIKARLAR ÜZERİNE BİR TECAVÜZ-TERÖR

”Şu anda Türkiye’de tarım sektörünün can damarı ve en büyük ihracat kalemi üzerine yapılan girişim, bir cephe taarruzu, bir orantısız güç kullanımı, milli çıkarlar üzerine bir tecavüz, bir terördür. Ama ne yazık ki buna önayak olan kolaylık sağlayan taşeronluk yapan Tarım Bakanlığı da tam tabiri ile bu uluslararası saldırıya, bu teröre yardım ve yataklık yapmaktadır. Madem fındığını, milli varlığını teslim edeceksin, toprağını peşkeş çekeceksin sınırda Mehmetçik neden nöbet tutuyor, neden şehit oluyor. Gelsin elin oğlu halkını ırgat olarak kullansın yerli sanayiyi bitirsin diye taşeronluk mu yapıyorsun?”

”Hükümetin bu Ferrero terörüne teşvik ve desteği fındık ekonomisinde Ali Kemal siyasetidir. Ali cengiz oyunudur. Bu tek kelime ile açıkça vatana ihanettir, fındıkta kapitülasyondur. Bunun ihanetin bedelini er ya da geç bu millet size ödetecektir. Bir sözüm de Ferrero’ya. Yıllarca Türk çiftçisini başka ülkelerde Gürcistan’da, Güney Amerika’da fındık yetiştirmek ile, çikolatada badem kullanmakla vs. tehdit edip ayar vermeye kalktın. Ne oldu kuzum. Kürkçü dükkanına mı döndün. Palavraların sökmez bize. Otur işini, ticaretini namusluca yap. Devlet katında adam ayartıp, yerli Brütüs artıkları ile alavere dalavere ile milletin alın teri emeği ile oynamaya kalkma. Bugünün yarını da var.” sözleriyle Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Ferrero’ya ağır tepkiller gösterdi.

porno