akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4643
EURO
34,8518
ALTIN
2.480,15
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

NEDE OLSA “O’ BİR ERKEK…

NEDE OLSA “O’ BİR ERKEK…
25.11.2020 10:32
377
A+
A-

Ülkemizde muhtelif tarihlerde kutlanan günler var.
kimimiz için önem sırası tartışmalı olsa da bu günlerden çoğunluğumuzun haberi vardır.

25 Kasım günü çoğunluğumuz için ne ifade ediyor hiç düşündünüz mü?
O’ gün geldiğinde gerçekten insan olduğumdan utanıyorum, bazı erkeklerin sırf erkek oluşlarından dolayı kendilerinde hak olarak gördükleri şiddetten dolayı gündeme gelen bir gün benim için tam bir utanç kaynağı!

25 KASIM KADINA ŞİDDETE SON adı altında kadına şiddeti ülke gündemine getirmeyi ve şiddetin her türüyle mücadeleyi amaçlayan bir etkinlik tarihi.

Bu gün deniliyor ki;

ülkemizdeki erkeklerin kadına şiddet uyguladığı için bir gün belirleyerek ülkemizdeki erkek egemen toplumun ne kadar sağlıklı bir yapıda olduğunu haykırıyor duymak isteyenlere.!!

Genelde kentlerdeki kadına uygulanan şiddetten haberdar oluyoruz şiddete uğrayan kadın özgürce gidip ilgili kurumlara şikâyetini bildirebiliyor yeterli sayıda ol masada!

Çünkü Polis merkezlerinde en yakınındaki erkekten gördüğü şiddetten dolayı şikâyetinden caydırılmaya çalışılan şiddet mağduru kadın az değildir.

İlçelerde ve köylerde şiddet mağduru kadınların durumundan haberdar mıyız?
Kent merkezlerinden uzakta ilçelerde köylerde yaşayan şiddet maruz kalan kadınlarla ilgili bir çalışma kamuoyu ile paylaşıldığına nezaman şahit olacağız.

Sorunla gerçek anlamda yüzleşmeden kadına yönelik şiddetle mücadele kırsalda ne kadar başarılı olur?

Şiddet de Ailenin etkisi!.

Yetiştirme tarzları gelenekler ve bugüne kadar erkeğin kadına hükmetme ve bunu bir hak olarak erkeğin kendinde görmesi insani bir davranış mıdır?

Bu ruh haline nasıl bir tanı konula bilinir sizce bilmiyorum ama.!

Kendi adıma şu kadarını yazabilirim en hafif tabiriyle affınıza sığınarak, İnsan müsvetteleri…

Yeniden soruna döner isek;

Kadına şiddet nasıl ve ne gerekçeyle uygulanıyor.
İllaki şiddet denince kaba kuvvet mi anlamalıyız?
Maalesef şiddet ailede başlıyor, hem de Anne’de!
Annenin erkek kız ayrımı yaparken, farkında olmadan erkek çocukla kız çocuğunun davranışlarına verdiği tepki farklılıklar gösterebiliyor.

Farklılığın en belirgin sözü de…

O’ erkek…

Yani o’yapar erkek, sen kızsın diyerek ilk şiddeti en çok sevdiğinden yani anneden görmeye başlar.

Bir Anne de, bu davranışının çocuğunun yaşayacağı hayat da erkeğin kendi üzerinde hakkı olduğu algısıyla şiddetin kendisinde uygulayana hakmış gibi bilinçaltında ön kabulün temelinin attığının farkında değiller.

Bu durumda erkek çocuğu da ömrü süresince karşı cinse davranışlarıyla ve uygulayacağıyla her türlü şiddeti kendisine bir haklılık çıkartır. .

Ne de olsa erkek asarda keserde döver de değil mi?
Şerif Sarı
serifsari54@gmail.com
25.11.2015

“Günün önemine istinaden 25.11.2015 tarihli Kadına şiddet konusuna değindiğim, güncelliğini koruyan köşe yazımı dikkatinize sundum.”

 

office 2013 lisans satın al