akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5881
EURO
34,8124
ALTIN
2.419,72
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI NEDİM İŞGÖREN “ BİZİM HALİMİZ NE OLACAK ?”

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI NEDİM İŞGÖREN “ BİZİM HALİMİZ NE OLACAK ?”
19.11.2020 09:29
569
A+
A-

 

Akçakoca Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören pandemi nedeniyle alınan kararları desteklediklerini ancak bu  kapsamda çok zor duruma düşen Esnaf ve Sanatkarlar için iyileştirmeler yapılmasını istedi.

 

İşgören başta SSK, BAĞ-KUR ve vergi ödemelerinden muaf tutulmaları yanısıra kira, enerji giderleri konusunda da belli oranda yardım yapılması gerektiğini vurguladığı çağrısında “ Evet, Elbette Sağlık herşeyin önünde diyoruz. Ancak sağlık önlemleri alınırken bütüncül bir ekonomi politikası izlenmesi zarurettir. Bu önlemleri almak işin sadece sağlık boyutu değil, ekonomik boyutu da en az sağlık kadar önemlidir.

Bu anlamda, Sn. Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in çok yerinde paylaşımını canı gönülden destekliyorum.

“ESNAFA ACİL DESTEK ŞART”

Sağlık için alınan hiçbir karara karşı değiliz. Tedbirlere evet, ancak bizim halimiz ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnaf ve sanatkârımız yaşadı. Hiç kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf ve sanatkârlarımızdır. Bu alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir. Yeni alınan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmelidir. Hiç zaman kaybedilmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yardım yapılmalı. Kira yardımının yanı sıra elektrik, su, doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardım yapılmalı. Esnaf ve sanatkârlar kapalı oldukları bu dönemde SSK, BAĞ-KUR ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalıdır.” İfadesine yer verdi.