akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5036
EURO
34,9620
ALTIN
2.430,61
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’DA “GELECEĞE NEFES “ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA YÜZLERCE KİŞİ FİDAN DİKTİ

AKÇAKOCA’DA “GELECEĞE NEFES “ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA  YÜZLERCE KİŞİ FİDAN DİKTİ
11.11.2020 14:35
578
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın çağrısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlattığı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında  bu yıl da Tüm Türkiye’de olduğu gibi  11 Kasım saat 11.11’de  Akçakoca’da  gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğinde Merhum eski Akçakoca kaymakamlarından Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu Hatıra ormanında 450 fidan toprakla buluşturuldu.

 

 

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci’nin organize ettiği etkinliğe Düze Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, CHP, MHP, İYİ Parti Başkan ve yöneticileri, Ak Parti Başkan Yardımcısı Ziya Denizgez Kadın Kolları Başkanı Lehuza Sarıa ve yöneticileri, Akçakoca Emniyet Müdürü Fatih Ünsal, Akçakoca İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Ünlü ,

Kurumlar müdürleri , Muhtarlar Beyören İlk Ve Ortaokul öğrencileri ile çok sayıda orman işletme personeli ile vatandaşlar katıldı.

 

 

İşletme tarafından açılmış çukurlara 450 fidan dikiminin gerçekleştirildiği Etkinlik ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Tatoğlu adına Hatıra ormanı yapılmış  Vali Recep Yazıcıoğlu ile birlikte çalışmak onuruna eriştiğini vurgulayarak “Doğa ve doğal kaynaklar  Atalarımızdan bize miras kalmıştır. Bizlerde onu en güzel haliyle gelecek nesillere bırakmak zorundayız. Doğayla savaş değil onunla uyum içinde yaşamak zorundayız. Bu nedenle Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı 11 11 saat 11 11 de 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması çağrısı bu yılda Akçakoca Orman işletmesi organizasyonunda gerçekleşiyor. Bu etkinliğe  gençler ve çocuklarımızı da dahil ettik ki onlarda bu bilinçle gelecek nesillere bu güzelliği aktarsınlar.” dedi .

Ağaçların en önemli yaşam kaynağı olduğuna dikkat çeken Başkan Okan Yanmaz “ Solunumdan, beslenmeye ısınmadan barınmaya en önemli kaynağımız  ağaç ve onların oluşturduğu orman. Ne kadar çok olursa o bölgede hayati ve kültürel zenginlik o derecede canlı olur. Bu nedenle bugün  burada yapılan etkinliği  önemsiyorum. Biliyorsunuz şehir merkezinde de bu kapsamda önemli çalışmalarımız oldu ve gelecek yıl daha da yoğunlaşacak “ dedi.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci ise yaptığı  bilgilendirmede 11 Kasımın milli ağaçlandırma bayramı ilan edildiğini bu kapsamda  , Akçakoca’ya nefes olmak için 450 fidanı  toprakla buluşturma etkinliği düzenlediklerini belirterek

– “11.11 saat 11’de Kınık köyünde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu hatıra ormanında toplam 450 fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Sağolsunlar Başta Vali Yardımcımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kurumlarımızın siyasi partilerimizin başkan ve yöneticileri STK temsilcileri muhtarlarımız öğretmen ve öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdiler. Ve onlarla birlikte  350 si ceviz fidanı olmak üzere 50 kestane ve 50  batı ladini, mavi ladin olmak üzere toplam 450 fidan dikimi yapıyoruz. ” dedi.

Dünya üzerinde yaklaşık 30 ülkede bu uygulamanın yapıldığını ifade eden Ekinci,” Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü olarak 35 dönüm bir alanda 11.11 saat 11’de Kınık köyünde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu hatıra ormanında toprakla buluşturduğumuz toplam 450 fidanın korunmasını ve bakımını sağlayacağız.” Dedi.







ETİKETLER: