akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ERDEM SELİM ÇOCUK AKADEMİSİ’NDE “VEFA” HAFTASI

ERDEM SELİM ÇOCUK AKADEMİSİ’NDE “VEFA” HAFTASI
18.10.2020 08:45
1.592
A+
A-

 

Akçakoca’nın en donanımlı okul öncesi eğitim kurumlarından biri olan ve temelinde çocukların sevgi dolu ve  güvenli bir ortamda kendilerini mutlu ve değerli hissetmelerini sağlamak amacı ile hizmetlerini sürdüren  Erdem Selim Çocuk Akademisi’nde  hafta boyunca çok anlamlı etkinlikler sergilendi.

Okula adı verilen Merhum Erdem Selim adına düzenlenen “Erdem Selim’i Anıyorum, Sınıfımın Adını Yaşıyorum” anma haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklara okullarının ve sınıflarının adının nereden geldiği, kimleri temsil ettiği onların duygusal ve sosyal gelişim düzeylerine göre anlatıldı ve drama etkinlikleri ile yaşatıldı.

Akçakoca ‘da artık deyimleşmiş olan “Erdem Selim’li Olmak” tabirindeki Erdem Selim’in çocuklara anlatıldığı, anıldığı hafta çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Erdem Selim Çocuk Akademisi Müdürü Uzman Psikolog Eğitimci Dilek Aydoğan Direk “Oluşturduğumuz  değerler köşesine Atamızın yanına, çocuklarımızın kendi resimleri ile Erdem Selim’in resmini birlikte astık. Çocuklarımın bu maneviyatı hissetmeleri ve ögrenmeleri bizim için çok kıymetli.” Dedi.

HER SINIF KENDİ ADINI YAŞADI VE YAŞATTI.

Barış Manço Sınıfı çocuklarının, “Adam Olacak Çocuk 2020” konsepti ile katıldığı etkinlikte tüm çocuklar birbirine 10 puan vererek şampiyon oldu. Öğretmenin Barış Manço’ya benzediği etkinlikte çocuklara Barış Manço anlatıldı ve onun şarkıları ile eğlence dolu anlar yaşandı. Kemal Sunal Sınıfı çocuklarının  “Parka Gidecekmiş iki Gözümün Çiçeği” konsepti ile karşımıza çıktığı etkinlikte çocuklar sınıf isimlerinin hangi değerden geldiğini öğrendi ve Kemal Sunal’ı tanıdı. Uzman öğretmenin Kemal Sunal olduğu  bölümde çocuklar “Çöpçüler Kralı”ni canlandırdılar.

Adile Naşit Sınıfı çocukları, sınıflarına ismi verilen değerin hayatını ve filmlerinden seçilmiş görsellerin olduğu belgeseli izleyerek sınıflarının adını taşıyan kişiyi tanıdılar ve drama ile 1975 yılını yaşadılar. “Hababam Sınıfı Erdem Selim’de 2020” konsepti ile karşımıza çıkan ve uzman öğretmeninin Adile Naşit benzediği gözlerden kaçmayan etkinlikte çocuklar Hafize Ana’nın kazanından çıkarak eğlenceye doyamadı.

 









ETİKETLER: