akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ÖZENSEL BİR YIL ÖNCE SORMUŞTU “AKÇAKOCA FEN LİSESİ NE ZAMAN AÇILACAK? ”

ÖZENSEL BİR YIL ÖNCE SORMUŞTU “AKÇAKOCA FEN LİSESİ NE ZAMAN AÇILACAK? ”
09.10.2020 06:44
578
A+
A-

ÖZENSEL BİR YIL ÖNCE SORMUŞTU “AKÇAKOCA FEN LİSESİ NE ZAMAN AÇILACAK? ”

Akçakoca MHP İGM Üyesi Emekli Eğitimci Milli Eğitim Müdürü Ergin Özensel’in bir yıldan fazla bir zaman öncesinde kaleme aldığı Fen Lisesini konu alan yazısını güncelliği nedeniyle bir kez daha yayımlıyoruz.

Akçakoca için çok önemli bulduğumuz açılması ile Akçakoca’mızın çok büyük kazanımlar elde edeceği Fen Lisesi konusunda Özensel Öğretmenimizin bir yıl önce kaleme aldığı o yazısı;

“AKÇAKOCA FEN LİSESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

”Ülkemizin önüne koyduğu hedeflere ulaşması için en önemli gelişmeyi Milli Eğitimde gerçekleştirmesi şarttır. Gelecek nesillerin milli ve manevi değerleri benimsemesi bilim ve teknolojiden faydalanmasını bilmesi çalışan üreten ve ahlaklı olarak yetişmesi için tüm imkanları sunmak en önemli görevimizdir. Kısaca ifade edeyim ki Akçakoca’da bu imkanların tamamı çocuklarımıza ve gençlerimize sunulmuşmudur. Elbette HAYIR. Çok kısa olarak bazı şeyleri bu konuda belirtmek istiyorum. Eleştiri yapmak istemiyorum, başarı ve başarısızlığı sorgulamıyorum, ancak bu güzel ve nadide ilçemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin çok daha verimli olması için dün, bugün, yarın demeden biran evvel kaynağı insan olan bu davaya tüm ilkeli ve sorumlu insanların inisiyatif alarak çözüm getirmeleri lütfen en önemli görevimiz olsun.

Durum çok mu vahim elbette hayır ama eksiklerin ve bazı önemli ihtiyaçların giderilmesi en azından vicdani görevimizdir. Bu konuda kısaca şunları söylemeyi eski bir eğitimci olarak sevgili gençlerimiz için görev bildim.

Şimdi soruyorum bugüne kadar Akçakoca’da niçin bir fen lisesi açılmadı ve nitelikli lise olarak yalnızca sosyal bilimler lisesi belirlendi. Hemen sınırımızda Zonguldak ilinde 4 tane fen lisesi 3 tanesi ilçelerinde Ereğli, nüfusu bizden az olan Devrek ve Çaycuma da olmak üzere DÜZCE ilinde 1 tane fen lisesi var hiçbir ilçesinde yok en azından en büyük ilçesi olan Akçakoca’da niçin açılamıyor. Her gün 50-60 öğrencimiz 17 si fen lisesi olmak üzere sabahın köründe kalkarak servislerle ilçe dışına çıkıyor. Gece yarısı evlerine dönüyorlar. Kazası belası bir tarafa vakit kaybı bir tarafa masrafı bir tarafa zahmeti bir tarafa yazık değimli bu çocuklara ve ailelerine.

  • Akçakoca ortaokullarından mezun olan başarılı öğrenciler    Tüm sorumlular siyaset bürokrasi sivil toplum kuruluşları bende dahil olmak üzere bu işe artık çözüm getirmeliyiz kimse bu iş zor binamız yok şartlar müsait değil bahanesi üretmesin ilçemizde eğitim ile ilgili fiziki mekanların çok iyi olduğu da biliniyor ki bu görevimiz ilçemiz gençliğine en önemli hizmetimiz olmuş olsun.
  • Akın akın ilçe dışına çıkıyor ve başarımız başka memleketlerdeki okulların oluyor ve kendi okullarımız başarısızlıkla nitelendiriliyor. Halbuki bu bir ölçüde değildir. Bir zamanlar öğretmen lisemiz var iken sınavlı okul olduğu için başarılı öğrenciler dışarıdan da ilçemize geliyorlardı. Ne yazık ki Türkiye genelinde kapatılan bu okullar pekala fen lisesine dönüştürüle bilirdi İlçemizde yapılamadı ama yukarıda bahsettiğimiz Çaycuma ve Devrek öğretmen liseleri fen lisesi oldu. İlçemizde de nitelikli olarak bir sosyal birimler lisesi reva görüldü. İlçemizde nitelikli liselerin çoğaltılması şarttır. Bu duyarsızlık meslek liselerinin can çekişmesine nasıl neden oluyor inşallah bir dahaki sayımızda dile getirmek istiyorum.








ETİKETLER: