akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6064
EURO
34,8200
ALTIN
2.513,44
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AKÇAKOCA’YA VAAT !!! ALAPLI’YA FEN LİSESİ MÜJDESİ..

AKÇAKOCA’YA VAAT !!!   ALAPLI’YA FEN LİSESİ MÜJDESİ..
08.10.2020 19:19
972
A+
A-

 

Akçakoca’nın müjdesini beklediği ve Bakanlığı döneminde Faruk Özlü’nün açılması için söz verdiği Akçakoca’da büyük bir heyecan uyandıran Fen Lisesi hayalimiz zamanla suya düşürülürken, yetkililerin ilçeye Fen lisesi yapılmaz açıklamalarını yalanlayan bir gelişme komşu ilçemiz Alaplı’da yaşandı. Alaplı’ya Fen Lisesi açılıyor.

Hatırlanacağı gibi Faruk Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji  Bakanı olduğu dönemde bugünkü Barbaros Anadolu Lisesi’nin arkasında bulunan geniş arazi üzerinde inceleme yapmış ve o alana içinde Sosyal Bilimler Lisesi ile Fen Lisesi’nin yer alacağı bir kampüs kurulacağı sözünü vermişti.

Zamanla verilen vaatler buharlaşırken, Fen lisesi ile ilgili yapılan sorgulamalarda, ilçelere fen lisesi yapılamayacağı söylenerek fen lisesi hayali Akçakoca’da söndürülmüştü.

TOBB OKUL YAPMA SÖZÜ VERMİŞTİ AMA FEN LİSESİNE HAYIR DENDİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Akçakoca’ya verdiği okul yaptırma sözünün ardından devlete maliyeti olmayacak, yapım masrafının tamamının TOBB tarafından karşılanacağı okul olarak fen lisesi seçeneği gündeme oturmuştu.

Okul yapım işinin takipçisi olan Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine Milli Eğitim çevrelerinden verilen cevap ise ilçelere fen lisesi yapılamayacağı, dolayısıyla Akçakoca’da fen lisesi projesinden vazgeçildiği yönünde oldu.

DENİZCİLİK LİSESİ DE YALAN OLDU

Akçakoca’ya açılması düşünülen denizcilik lisesi ve ardından Fedai Karabıyık Teknik ve Endüstri Meslek lisesi bünyesinde açılması düşünülen denizcilik bölümü de geçen zaman içinde gündemden düştü.

AKÇAKOCA’YA BİR KEZ DAHA HÜSRAN DÜŞTÜ

Komşu ilçelerimizden Alaplı’ya fen lisesi yapılırken, bir diğer komşu ilçemiz olan Kocaali’ye ise Denizcilik meslek yüksekokulu açıldı ve öğretime başladı.

Düzce’nin denize açılan tek kapısı olan Akçakoca’da denizcilik lisesinin açılmaması büyük bir eksiklik olarak göze çarparken, bu alanlarda atağa geçen komşu ilçeler karşısında Akçakoca’nın kaderine terk edilmiş görüntüsü bir kez daha gün yüzüne çıkarken kamuoyu bundan büyük rahatsızlık duyuyor.

SAHİPSİZ AKÇAKOCA

Düzceli bir bakanın var olduğu koşullarda defalarca sözü verilmesine rağmen Akçakoca’ya yapılmayan fen lisesinin Alaplı’ya yapılması, komşularımız adına sevindirici bir gelişme olsa da, Akçakoca’nın uzun yıllardır sahipsiz kalmışlığına yakılan ağıtlara, yeni bir yalnızlık senfonisinin daha eklenmiş olduğu söylenebilir.

 

Alaplı’ya Fen Lisesi açılmasıyla ilgili ilçede yaşanan sevinç havası basına şöyle yansımış;

 

“ALAPLIYA FEN LİSESİ MÜJDESİ.

Zonguldak’ın  Alaplı ilçesinde fen lisesi açılması için onay çıktığı bildirildi.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı IMKB Anadolu Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürüldüğünü ; Fen Lisesinin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı yaparak eğitime başlayacağını kaydeden Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı, Alaplı Fen Lisesi’nin açılabileceğine dair onay yazısı elimize ulaştı.” Dedi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, “Bugün Alaplı için önemli bir haber aldık. Alaplı’da nitelikli okul konusunda büyük bir eksiğimiz vardı. 2004 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından 24 derslikli olarak yaptırılan Anadolu Öğretmen Okulu bu günden itibaren ‘Alaplı Fen Lisesi’ olarak onaylandı.” dedi.

Alaplı İlçesine, 2004 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından 24 derslikli olarak yaptırılan Anadolu Öğretmen Okulu bugün ki adıyla Anadolu Lisesinin Fen Lisesine çevrilmesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Karacan, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri Alaplı Anadolu Lisesinde bir araya geldi.

 

Emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, “İlçemize nitelikli bir okul kazandırılması uzun zamandır dile getirilen talep edilen bir konuydu. İlçemizde nitelikli okullar konusunda bir eksiğimiz vardı. Bu eksiği gidermek için gerekli girişimlerde bulunduk. Bir noktaya kadar getirdik. Bu tip okulların açılması konusunda bazı prosedür ve engellerle karşılaşıyorduk. Bunu bir şekilde hallettik. Halletmemizin en büyük başarısı çocuklarımız Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve diğer Anadolu Liselerine giriş oranlarının çok olmasıydı. Bunla ilgi olarak Bakanlığımıza dosya sunduk. İlçemizde dönüşümü sağlanabilecek en iyi okulumuz İMKB Anadolu Lisesiydi. Pansiyonu ve derslikleriyle ve diğer tesisleriyle dönüşümü yapılabilecek en iyi okulumuzdu. Biz burayı teklif ettik. Milli Eğitim olarak hazırladığımız raporu Bakanlığımıza sunduk. Bakanlıkta açılması yönünde karar verdi. İnşallah önümüzdeki yıl Fen Lisesi eğitim öğretimine başlayacak. Öncelikle burada 5 şubede 30 öğrenci olmak üzere 150 öğrenci şeklinde planlandı. İngilizce dili üzerine bir eğitim olacak. Mevcut öğrencilerimiz ise kademli olarak mezun edeceğiz. Burada eğitim öğren öğrencilerimiz bir 3 yıl daha bura gelecek Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte okulu paylaşacaklar ve kademeli olarak mezun edeceğiz.” Dedi.

DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT’E ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Yılmaz, Danıştay Başkanı hemşerimiz Zeki Yğiti’in büyük emekleri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu işler kolay olmuyor. Bu işlerin bir anda çözülmesi basit şeyler değil, ama bizim aslında büyük bire gücümüz ve destekçimiz var. Ben ona çok teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel haberi de benimle paylaşan hemşerimiz Danıştay Başkanımız Zeki Yiğit Beyi’in destekleriyle bu iş daha da hızlandı. Kendisi İlçemizin her sorunlarına olabildiğince mesaisini harcıyor. Alaplı adına ona teşekkür etmek istiyorum. Onun desteği ile inşallah bu okuldan mezun olan çocuklarımız ileride iyi görevlerde önemli pozisyonlarda olacaktır. Alaplı’nın çocukları gerçekten çok zeki ve kabiliyetli çocuklar yeter ki onlara bu imkanı verelim.” Dedi.









ETİKETLER: