akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

CİHAT ALGÜN “ HEDEFİMİZ 2023 CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI”

CİHAT ALGÜN “ HEDEFİMİZ 2023 CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI”
09.09.2020 15:05
837
A+
A-

 

Hacıdayı tesislerinde kahvaltılı bir toplantıda basın mensuplarıyla  bir araya gelen  ALG Constructions Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, 500 Milyon TL’lik yatırımla, 50 Bin m2 alan üzerine bölgenin en büyük AVM’si, 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidanslardan oluşacak Düzce’nin değerine değer katacak MEGA proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Yoğun bir basın mensubunun katıldığı tanıtım toplantısında   proje hakkında önemli detaylar veren Algün, her geçen gün betonlaşan  Düzce’ye içinde çok farklı konseplerde işletmelerin yer alacağı yeşil bir AVM kazandırmak için yola çıktıklarını vurgulayarak , resmi girişimlerin tamamlandığını projelendirme biter bitmez yaklaşık 6 ay gibi bir süre sonrasında kazmayı vuracaklarını belirtti.

ALG- CONSTRUCTIONS, Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün  , Düzce’nin ihtiyacı olduğunu düşündükleri ve uzun zamandır üzerinde çalıştıkları , bölgede olmayan nitelikte alışveriş ve yaşam merkezini içeren projeyi basın mensupları aracılığıyla Düzce halkı ile paylaşmak istediklerini vurguladığı konuşmasında ; “ Projemizin Düzce halkının benimsediği, kabullendiği, özümsediği bir yerde olmasını istedik. Projemizi geliştirirken de Düzce halkının fikirlerine, beklentilerine önem vererek onları da içine alan geniş ve kapsayıcı bir proje olarak tasarladık.

Düzce’miz her İki büyük mega kent Ankara ve İstanbul’un tam ortasında,, hem içinde hem çevresinde bir çok doğal güzellikleri de barındırmasına denizi ve yeşili ile turizm bölgesi rağmen maalesef hak ettiği değeri içinde bulunduramayan bir şehir. Vatandaşlarımızın alışveriş yapmak için Bolu’ya, Adapazarı’na, İstanbul’a gittiklerini biliyoruz.   Bir yemek için dahi çevre illere gitmek durumunda kalıyoruz. Bunun Düzce’miz için büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Bu eksikliği gidermek amacıyla içinde bölgenin en büyük ve dünya markaları işletmelerin yer alacağı büyük bir AVM, 5 Yıldız otel rezidanslar ile Konaklamadan yeme içmeye bir çok eğlence mekanları nın yer alacağı yeşil ağırlıklı yaşam projesini haya geçirmek istedik. Bununla ilgili uzun zamandır çalışmalarımız devam ediyor. Böyle bir alanı merkezde yakalamak için uzun bir zaman harcadık ve girişimlerimiz olumlu sonuçlandı Göle ailesi ile mutabık kaldık.

Bizim projemizin en büyük özelliği şehrin merkezinde organize ediyor olmamız. Toplu taşıma , Bisiklet yoluyla hatta yürüyerek ulaşılabilir bir yer olması güzel. Projemiz Kervan kavşağında eski Göle fabrikasının bulunduğu 50 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek.  Projemiz yeni nesil bir AVM olacak. Özellikle bu pandemi sonrasında insanların beklentilerini karşılayabilecek nitelikte hem steril hem açık ve ferah alanlardan oluşan yeni nesil yeşil bir AVM. Yeşil Düzce diyoruz ya bizim AVM’miz de bir beton yığını değil yeşil bir AVM olacak. Çok ciddi peyzaj alanlarımız var. Yatayda ve dikeyde bahçelerimiz ve teraslarımız var.

Kompleksimiz sadece bir alışveriş merkezi değil. Üç bloktan oluşuyor. Blokların birinde bir otel yükselecek. Bahsettiğimiz otel, uluslar arası düzeyde beş yıldız konforunda marka bir otel olacak. İkinci bloğumuzda bölgemizin iş ve ticaret hayatının merkezi olduğu göz önünde bulundurularak, busines ofis ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte olacak. Üçüncü bloğumuzda ise nitelikli rezidans şeklinde konut bloğu olarak yükselecek. Ortası geniş bir meydandan oluşurken, altında da 3 kat podyum ve AVM’den oluşan bir kompleks yapı.

AVM’de yakalamak istediğimiz nokta sıradan mağaza ve işyerlerinin olduğu değil, uluslar arası marka olmuş büyük firmaları getirerek Düzce’yi bölgenin cazibe merkezi konumuna getirmeyi hedefliyoruz. Düzce dışarı gitmesin, dışarıdan Düzce’ye gelsinler istiyoruz.

 

Binaları yapmak yetmez. Asıl önemli olan buraların içini doldurmak. Biz burada global markaları, dünya markalarını Düzce’ye getirip halkımıza sunmak istiyoruz. Bu noktada da dünya markası firmalarla birlikte yürüyoruz.

Öte yandan, baktığınızda AVM’si rezidansı, ofisleri, otelleri üst üste koyduğunuz zaman yaklaşık 3 bin kişi burada istihdam edilecek. Bu da çok önemli bir açığı kapatmış olacak Düzce’mizde.

Projemizle ilgili tüm resmi işleri bitirdik. Projelendirme safhası devam ediyor. Maksimum 5-6 ay içerisinde kazmayı vurmayı hedefliyoruz. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde Düzce’mize büyük bir armağan olarak bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah 2023 yılında hep birlikte kurdelesini keseceğiz. Hedefimiz 2023.”