akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5527
EURO
34,9375
ALTIN
2.444,02
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Başkan Yardımcısı ve Sağlık Müdürü İle MASKE DENETİMİNE ÇIKAN KAYMAKAM ÖZTÜRK VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Yardımcısı ve Sağlık Müdürü İle   MASKE DENETİMİNE ÇIKAN KAYMAKAM ÖZTÜRK VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ
04.09.2020 10:07
339
A+
A-

 

İçişleri Bakanlığı talimatları doğrultusunda Akçakoca Kaymakamlığınca başlatılan korona virüs salgını tedbirlerine uyulup uyulmadığı konusunda maske ve sosyal mesafe denetimi   yapıldı.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Bşk. Yrd. Şenol Yazgan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, İlçe Emniyet Md. Vekili Levent Kürşat Aykaç , İlçe Tarım Yetkilileri ve esnaf odaları temsilcileri ile zabıtanın katılımıyla Akçakoca’da iş yerlerinde yapılan maske ve sosyal mesafe denetimlerine uyulduğu görüldü.

Kaymakamlık önünde toplanarak cami altı işyerlerinden başlayan denetim Bahadır Yalçın Caddesi boyunca sürdü. Esnafı tek tek ziyaret eden protokol sık sık sosyal mesafe ve maske hatırlatması yaptı. Uyulmasının önemi konusunu bir kez daha hatırlatan Kaymakam Öztürk yaptığı bilgilendirmede, oluşturdukları merkezde 10 köylerde ise 43 toplamda 53 ve 8 işyeri denetim ekibi ile kontrollerin yapıldığını söyledi.

 

VAKA SAYILARININ ARTIŞI BİZİ ÜZÜYOR

Gerekli tüm önlemlerin alınmasına karşın İlçe genelinde vaka sayılarının artmasından üzüntü duyduklarını belirten Öztürk; “Bugün Bakanlığımızın talimatıyla birlikte Başkan Yardımcımız, İl Sağlık Müdürümüz Emniyet, İlçe Tarım ve Esnaf odaları işbirliğiyle ekiplerimizle bir denetim gerçekleştirerek maske , sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarılarımızı bir kez daha yapıyoruz. Amacımız cezalandırmak değil. Ancak defaten kurallara uymayanlara da gerekli cezai müeyyideler uyguluyoruz” dedi.

Yakında okulların açılacağına dikkat çeken Öztürk, “ Onların çok daha sağlıklı ve vaka sayılarının sıfıra inmesini temenni ettiğimiz ortamlarda eğitim görmeleri için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda basının da desteğini ve yanımızda olması bizi mutlu ediyor.” Dedi.

Yapılan denetimlerde vatandaşların ve işyerlerinin çok yüksek oranda kurallarar uyduğunu belirten Kaymakam Öztürk bilgilendirmesini ; Günboyu sürecek denetimlerin oluşturulan özel ekiplerle her gün yapılacağı şehir ve köylerdeki hasta ve temaslıların kontrollerinin de ciddi takip edildiğini belirterek tamamladı.







ETİKETLER: