akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5804
EURO
35,0490
ALTIN
2.458,51
BIST
9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BALIK AVLANMA YASAĞI BU GECE YARISI SONA ERİYOR

BALIK AVLANMA YASAĞI BU GECE YARISI SONA ERİYOR
31.08.2020 19:05
499
A+
A-

 

Karadenizde balık   popülasyonunu korumak için 15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı bu gece sona eriyor.

Balıkçılar, denizlere açılarak nasibini arayacaklar. Aileleri ile vedalaşan balıkçılar 2020 yılı Nisan ayına kadar denizlerde olacaklar.

Denizlerde av yasağının bu geceyarısı sona erecek olması nedeniyle son kez ağlarını ve teknelerini kontrolden geçirern gerekli erzaklarını tamamlayan balıkçılar saat 24.00’te ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacaklar.

Bu yıl denizde bol balık olduğunu balıkçıların yüzünün güleceğini ve vatandaşın ucuz balık yiyeceği umudunda olduğunu söyleyen Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, “Allah nasip ederse bu gece 24.00’te ‘vira bismillah’ diyerek 2020 sezonumuzu başlatacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık ve her şeyimiz hazır durumda. Sezondan bu sene çok umutluyuz. Balık popülasyonu olarak palamut, istavrit, hamsi, çinekop ve lüferde şu anda bir yoğunluk görünüyor. Bunun hava şartlarıyla bağlantılı olarak avcılığa yansımasını bekliyoruz. Çok verimli bir sezon bekliyoruz. Bolluktan dolayı fiyatların ucuz olacağını Vatandaş bol bol balık yiyeceğini .düşünüyoruz. Nisan ayına kadar denizlerde nasibimizi arayacağız. Tüm balıkçı arkadaşlarıma kazasız belasız sezonlar diliyorum” diye konuştu

Son hazırlıklarını yapan ve saat 24 00 bekleyen Akçakoca’nın orta ölçekli balıkçıları , bu sezon balıktan beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek “İşaretler balığın bol olduğuna dair.. Çok çıkar ve ihracat olmazsa illa ki balık ucuz olacak. Ama ihracat olursa piyasa biraz daha farklı olur. Şu anda Eylül’ün birinde bütün tekneler denize çıkacak. Trolcüsü barbun, istavrit ve mezgit getirecek. Büyük gırgırcısı palamut ve hamsi tutacak. Bizim gibi küçük balıkçılar ise çinekop, palamut ve lüfer tarzı çalışacağız. Beklentiler güzel ama hava şartları çok önemli. Şu an iyi görüyoruz” dediler.

 







ETİKETLER: