akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5424
EURO
34,8865
ALTIN
2.433,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

DÖRT İŞYERİ VE 35 KİŞİYE 44 BİN YÜZ LİRA CEZA

DÖRT İŞYERİ VE 35 KİŞİYE 44 BİN YÜZ LİRA CEZA
25.08.2020 11:39
389
A+
A-

 

Akçakoca’da Korona virüs kapsamında alınan tedbirleri uymayan iş yeri ve şahıslara denetim ekiplerince toplam 44 bin TL ceza yazıldı.

Akçakoca Kaymakamlığının İçişleri Bakanlığı talimatlarına istinaden oluşturduğu altı denetim ekibi 7/24 denetimlerde bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre Polis, Zabıta, İlçe Sağlık, İlçe Tarım ve İlçe Spor Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan denetim ekipleri bir kafede sosyal mesafe kuralını ihlal, üç kahvehanede oyun oynatması nedeniyle her birine 3150 TL , maske kullanmayan 35 kişiye de 9 yüzer TL. ceza kesti.

Ayrıca oluşan sekiz mahallede Muhtar, Aza, İmam ,öğretmen temsilcisinin yer aldığı filyasyon ekibininde temaslıların karantina kurallarına uyuop uymadıkları kontrol ediliyor . Uymayanların tespiti halinde 3150 Tl ceza kesileceği belirtilirken vatandaşların bu durumu ve maskesizleri 112 yi arayarak ihbarda bulunabilecekleri vurgulandı

Yetkililer, Maske, Sosyal mesafe başta olmak üzere düğün nişan ve buna benzer toplu etkinlikler ile her mahallede  temaslıların denetimlerinin  bakanlığın ve İl Hıfsızsıha Kurulunun  öngördüğü kurallar dahilinde daha sıkı ve yaygın olarak yapılacağını belirterek , ilçemizde pozitif vakaların  giderek tırmandığına kurallara sıkı sıkı uyulmasının ve mücadelede ekiplere ve sağlık çalışanlarına yardımcı olunmasının önemine dikkat çektiler.







ETİKETLER: