akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5692
EURO
34,6876
ALTIN
2.508,26
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AKÇAKOCA SON YILLARIN EN YOĞUN SEZONLARDAN BİRİNİ YAŞIYOR

AKÇAKOCA SON YILLARIN EN YOĞUN SEZONLARDAN BİRİNİ YAŞIYOR
31.07.2020 12:36
492
A+
A-

 

“Batı Karadeniz’in İncisi” Ülkemizde İç Turizmin başlangıç merkezlerinden Akçakoca bu yıl en yoğun sezonlarından birini yaşıyor.

25 bin nüfusu hafta sonlarında yaklaşık 150 binlere ulaşan ilçemizde gerek araç gerekse insan yoğunluğundan adeta adım atılamazı yaşamakta.

Yaklaşık 38 kilometrelik sahil şeridi, 3 adet mavi bayraklı plajı ve doğasıyla her ilgi çeken Akçakoca’da otel ve pansiyonlarda % 100 lük doluluk oranına ulaşılması yanı sıra hafta içlerinde görülen yoğunluk geçmiş yılların hafta sonu yoğunluğunu aratmayan oranda gerçekleşmekte. Otellerin yüzde yüzlük doluluğu yanısıra tüm yiyecek ve içecek mekanları cafeler ve çay bahçelerinde önemli yoğunluk yaşanırken Akkaya’dan Melenağzına tüm plajlarda adım atılmıyor.

Karaburun Sahilleri

İlçeye yoğun bir turist akışı olduğuna dikkat çeken Başkan Yanmaz gelen konukların güzel ve huzur içinde bir tatil yapmaları için gerekli her önlemi aldıklarını belirterek ” Allaha şükür pandemi süreci olumsuzluğuna rağmen yoğun bir sezon geçiriyoruz. Sektörde faaliyet gösteren tüm işletmeler memnun. Şu anda Akçakoca’nın şehir trafiği ve nüfusu ciddi manada arttı. Hava koşullarının uygun gitmesi halinde önümüzdeki haftaların daha çok kalabalık olacağını ,Bayramda ise tarihi bir yoğunluğun yaşanacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmış olduğunun altını çizen Başkan Yanmaz “ İnşallah bir problem yaşamadan bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Sahillerimizde tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz. Ancak her şeye rağmen ilçemize gelen vatandaşlarımızın tenha yerlerde denize girmemeleri işaretleri ve görevlilerin ikazlarını dikkate almalarını istiyoruz.” dedi.









ETİKETLER: