akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5554
EURO
34,8359
ALTIN
2.430,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN YANMAZ’IN DİKKATİ İLE YILDA 1 MİLYON TL TASARRUF

Geçtiğimiz günlerde SEPAŞ A.Ş Genel Müdürlüğü üst yönetimi tarafından Akçakoca Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret sonrası yapılan kontrollerle byük hatadan dönüldü.

BAŞKAN YANMAZ’IN DİKKATİ İLE YILDA 1 MİLYON TL TASARRUF
17.07.2020 13:33
460
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde SEPAŞ A.Ş Genel Müdürlüğü üst yönetimi tarafından Akçakoca Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Enerji dağıtımı Belediye SEPAŞ ilişkileri üzerine yapılan konuşmalar sonrasında konuklarını uğurlayan Başkan Yanmaz Ziyaret esnasında yapılan konuşmalarda geçen bazı ifadelerden yola çıkarak geçmişten günümüze ,elektrik sarfiyatı, enerji tasarrufu ve arıza-bakımlar  ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanması talimatı üzerine Elektrik İşleri Birim Amiri Melih Bayrak’ın başlattığı teknik incelemelerde 2000’li yıllardan bu yana hizmet veren Atık Su arıtma tesisleri ve terfi merkezlerinin  “Sanayii” tarifesi olarak faturalandırılması gerekirken % 20 daha pahalı olan “Ticarethane” tarifesi üzerinden faturalandırıldığı tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan elektrik birimi amiri Melih Bayrak; “Yapılan bu hatanın düzeltilmesi için Hesap İşleri Müdürlüğümüz personeli Faruk Çakmak ile hızla harekete geçerek geriye dönük olan ve günümüze kadar gelen faturaların iptal edilerek Sanayii tarifesi üzerinden değerlendirilmesi için SEPAŞ’a başvurduk.

Akçakoca Belediyesi’nin tükettiği enerjinin yaklaşık % 50’sinin bu tesis ve terfi merkezlerinden kaynaklandığını göz önüne aldığımızda bu tarife hatasının Belediyemize aylık olarak yaklaşık maliyeti 27 ila 33 Bin TL. olarak yansımıştır.

Yaptığımız diğer incelemede belediyemizin tesisleri ve işletmelerindeki kompanzasyon sistemlerindeki eksikliklerden dolayı geçmişten günümüze Akçakoca Belediyesi olarak aylık yaklaşık 24 Bin TL ile 30 Bin TL gibi reaktif tüketim bedelini ceza olarak ödediğimizi tespit ettik.

Yapmamız gereken teknik işlemleri hızlı bir şekilde başlattık. En kısa sürede cezalı diye tabir ettiğimiz Reaktif Tüketim Bedelinin ve arıtma tesisleri tarife hatasının düzeltilmesiyle belediyemizin kasasından aylık olarak yaklaşık 50-60 Bin TL gibi bir rakamın çıkmasına engel olacağız.” dedi.

Melih Bayrak konu ile ilgili açıklamasını  ; “ Atık Su Arıtma Tesislerinin ödediği elektrik faturalarının % 45’inin İller Bankası tarafından hibe desteği olarak belediyelere ödenmesi gerekmektedir. Aylık 100 Bin TL civarında gelen elektrik faturasının 45 Bin TL’si hibe desteği kapsamında değerlendirilmemiş,  Belediyemiz bu ihmalkarlıktan dolayı yaklaşık olarak 600 Bin TL gibi büyük bir gelirden yoksun bırakılmıştır.

Hatalı işlemlerin düzeltilmesi ve yapılan teknik çalışmalardan sonra Arıtma Tesisleri ve terfi merkezlerinin aylık 100-115 Bin TL gelen elektrik faturası 50 Bin TL civarına gerileyecek , buna İller Bankasından arıtmalara özel gelecek olan enerji hibe desteği ile birlikte ayda 120 bin  yılda belediyemiz yaklaşık olarak 1.2 Milyon TL civarındaki büyük bir meblağ tasarruf etmiş  olacaktır.” Diyerek tamamladı







ETİKETLER: