akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ İLE CAMPİNG ALANLARIMIZA ÖNEM VERMELİYİZ

DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ  İLE   CAMPİNG ALANLARIMIZA  ÖNEM VERMELİYİZ
07.07.2020 17:15
421
A+
A-

 

Mayıs ayında turizm hareketleniyor demiştim. Görünen o ki covit-19 etkisine rağmen kısmen de olsa hareketlendi.

Bu hareketlenmenin hafta içlerinde gerçekleşen talebin deniz ve güneşten çok doğa ve camping alanlarına yöneliş    olduğunu gördüm. Akçakoca’ ya guruplar taşıyan acentelerin de  çalışmaları bu yönde ama günü birlik deniz için gelenlerde oldukça yüksek rakamlara ulaşıyor.

Ancak doğa tutkunları Akçakoca da aradıklarını bulamayınca Amasra İnkum ve Filyos’u tercih ediyorlar. Bunu acente faaliyetlerinden ve birebir görüşmelerimizden biliyorum.

Kaldı ki Akçakoca bir çok açıdan bu yerlerden beş kat daha fazla özelliklere sahip.  Örneğin ulaşım kolay, sahilleri uzun ve onlarca plaja sahip, yeterince mesire alanımız var.  Ayrıca kültürel miraslarımız sosyal açıdan oldukça zengin. Tüm bu olanaklar  ziyaretçilerin gözünde değer içeriyor ve bunları  kazanca çevirmek bizim elimizde  bir fırsat. Gel görki biz bunlara sahip,, olduğumuzu bile bile nedense elimizi kımıldatmıyor halen bu değerlerin farkına varmamışız. Akla  “turizm istemiyoruz mu acaba” sorusunu getiriyor.

Turizm bu yıl ülke çapında zorlu günler yaşıyor ve korona illeti sürdükçe  böyle devam edeceğe benziyor. Bu olumsuzluk sürecine  rağmen ilçemizi günübirlik ziyaret eden guruplar azımsanmayacak boyutta. Az yada çok demeden bizim görevimiz misafirleri iyi ağırlamak ve evlerine geri döndüklerinde memnuniyetlerini, Akçakoca’dan etkilendiklerini   dostlarına anlatmalarını, paylaşmalarını sağlayacak  onları memnun edecek davranışlara odaklanmalıyız.

Geçen hafta özel misafirlerimle turizm sektöründe oldukça bilinen Kurugöl Kanyonu’nu  ziyaret ettik. Üzülerek gördüm ki; sel felaketinin izleri sanki dün yasanmış gibi canlı duruyor.  Doğal malzemelerle yapılan köprüler yok, bir kaç yerde oluşan heyelan kalıntıları halen duruyor. Zorluklarına tehlikelerine rağmen dere boyunca gezen guruplar var. Bunun yanı sıra  çok bilinen ve önemli bir ziyaretçi potansiyeline sahip Fakıllı mağaramızı Covit- 19 önlemleri gerekçesi ile  ziyarete açamadık. Görülen o ki daha çok ziyaretçilerin  ziyaret edeceğini umduğumuz bu değerlerimizin acilen bir envanterinin çıkarılarak bir an öne gereken düzenlemelerin yapılması gerek .Allah korusun ya biri yaralanması olumsuz propagandalara yol açabilir ve faturası Akçakoca adına çıkabilir.

Sözün kısası, Akçakoca’mızda  olması gerekenleri ancak şu ana kadar olmayanları turizmi  isteyen ve turizmle ilgilenen  tüm kesimlere naçizane tespitlerimi aktardım.

Haber Yorum ;Atilla GÜLDİKEN Turizm Aktivisti

 







ETİKETLER: