akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

SES “SAĞLIK HİZMETİ SUNAN TÜM ÇALIŞANLAR A/4 STATÜSÜNDE HİZMET VERMELİDİR”

SES “SAĞLIK HİZMETİ SUNAN TÜM ÇALIŞANLAR A/4 STATÜSÜNDE HİZMET VERMELİDİR”
30.06.2020 13:09
422
A+
A-

 

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getiren bir basın açıklamasında bulundu.

Akçakoca Devlet Hastanesi önünde yapılan ; Eğitimsen ve Tüm. Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilciliklerin de destek verdiği basın açıklamasında   SES Düzce temsilcisi Cemal Yılmaz “ sağlık hizmeti herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sunulmalıdır. Sağlık hizmeti sunan tüm çalışanlar da hiçbir ayırıma tabi tutulmadan güvenceli olarak, 4/A dediğimiz statüde çalıştırılmalıdır.” Dedi.

Basın açıklamasına SES VE KESK ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak başlayan Cemal Yılmaz; SES ve KESK’in kurulduğu günden beri hep adaletsizliğin, haksız ve hukuksuz uygulamaların, çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için emek sarf ettiğini vurgulayarak;

Doğa talanına , dini-etnik ayrım yapılmasına , kadın cinayetlerine,  çocuk istismarlarına, iş cinayetlerine ve kazalarına, çalışma hayatında yaşanan haksız uygulamalara karşı durduklarını  hep ezilenin, hep çalışanın yanında olduklarını Kamu hizmetlerinin halka sunumunun ücretsiz olmasını  talep ettiklerini belirterek  “ hep halkımızın yanında olduk, her zaman bu talepleri alanlarda haykırdık.” Dedi.

Bütün bunları diğer sendikalardan farklı olarak gönüllük esasına göre yaptıklarına dikkat çeken yılmaz “ Hiçbir il temsilcisi, şube yöneticisi yaptığı hizmetler için tek kuruş bedel almadan zamanından, ailesinden ve kendinden fedakarlık yaparak sendikal çalışmalarını yürütmektedir.

Yine sendikamız ve konfederasyonumuz hiçbir siyasi gücün ön-arka bahçesi olmamış, tüm siyasi oluşumlara uzak durmuştur. Sadece emekçilerin haklı talepleri ve halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı için Siyasi örgütler aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sorun ve taleplerin dile getirilmesine çalışmıştır.

İlimizde ve Türkiye’mizin bir çok bölgesinde sendikamızı ve konfederasyonumuzu terör örgütleriyle ilişkilendirmeye, ahlak dışı şekilde irtibatlandırmaya, itibarsızlaştırmaya ve haysiyet cellatlığına soyunanlara belirtmek isteriz ki, terör örgütleriyle bağ arayanlar yakın geçmişlerine bakmalıdır.” Dedi.

sağlık alanının en acil çözülmesi gereken sorunlarına değinen Yılmaz; Tüm Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçilerine Güvenceli İş! Güvenceli İşyeri! Talebiyle başladığı mesleki sorunları içeren açıklamasında ;

“Sağlık alanında günümüzde 4/B – 4/D, Taşeron (Hizmet Alımı), Kısmi zamanlı çalıştırma, vekil personel çalıştırma gibi can alıcı konular mevcuttur. Sağlık hizmeti sunan tüm çalışanlar da hiçbir ayırıma tabi tutulmadan güvenceli olarak, 4/A dediğimiz statüde çalıştırılmalıdır. “ dedi.

2018 sonlarına doğru 4/D adını verilen taşerondan kadroya alınan işçilerin geçmiş yıllarda kazanılmış kıdem tazminatı ve  toplu sözleşme yapma haklarının  ellerinden alınmış olduğunu vurgulayan Yılmaz;

SES ve KESK olarak defalarca dile getirdikleri sağlık emekçilerinin taleplerini

“   -Tüm sağlık emekçileri TÜİK’in açıkladığı yoksulluk sınırının üzerinde temel ücret almalıdır.

-Eğitim durumu gözetilerek bizlere vaad edilen ek gösterge hakkımız artık verilmelidir. Hizmetli personel dahil herkesin eğitim ve görev durumuna göre ek göstergeleri artırılmalıdır.

– Sağlık alanında çalışan işçiler ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları pandemi sürecinde sağlık emekçilerine vaad edilen ek ödemeden faydalandırılmamıştır. Herkese görev ve eğitim durumuna göre ek ücret seyyanen verilmelidir. Hatta pandemi durumu devam ettiği için verilecek ücret en az bir yıl devam etmeli, bu ücret temel maaşa yansıtılmalıdır.

– Çok riskli iş kolu olduğumuz göz önüne alınmalı ve yıpranma hakkımız 5 yıla 1 yıl şeklinde acilen yeniden düzenlenmelidir

-Sağlık alanındaki yeni atamalar kadrolu, güvenceli yapılmalı, 4B – 4C – 4D sözleşmeli, taşeron, kısmi zamanlı ücretli, vekil vb. istihdam modelleri ile çalıştırılan bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçileri derhal 4A kadrosuna geçirilmelidir.

-İhraç edilen tüm sağlık emekçilerinin dosyaları ivedilikle incelenip göreve dönmeleri sağlanmalıdır

-Kanunlarda belirtilen çalışan sayısına göre kreş imkanı sunulmalıdır.

-Sendikal tercihlerde çalışanların tedirginlikleri giderilmeli, iş ve işyeri güvencesi personele hissettirilmelidir.” Diyerek sıraladı

Yılmaz açıklamasını “Son olarak hala devam eden pandemi sürecinin kahramanı cefakar sağlık emekçilerini, bugün ülkemizin dört bir yanında ekonomik ve sosyal hakları için mücadele eden sağlık çalışanlarını ,Eylemimize destek veren diğer sendikalara, sağlık hakkı mücadelesine omuz veren halkımıza, değerli basın emekçilerine güvenliğimizi sağlayan emniyet çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” Diyerek tamamladı.









ETİKETLER: