akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5805
EURO
34,8346
ALTIN
2.418,98
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

EMEKLİLER SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN İKTİDARA ÇAĞRIDA BULUNDU

EMEKLİLER SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN İKTİDARA  ÇAĞRIDA BULUNDU
26.06.2020 08:06
416
A+
A-

 

Tüm Emekliler Sendikası’nın  Mart ayında başlayan koronavirüs salgını nedeni ile zaten yetersiz bütçeleri ile sıkıntılı bir yaşam süren emeklilerin artan sorunlarına dikkat çekmek , bunların çözümüne ve sosyal haklarının düzeltilmesine yönelik basın açıklaması Akçakoca Temsilciliği önünde gerçekleştirildi.

Saat 17 30 da  Tüm Emekli Sen. Akçakoca Temsilciliğinin öncülüğünde Akçakoca da temsilcilikleri bulunan Eğitim Sen, SES ve Tüm. Bel. Sen ile bazı siyasi partilerin de destek verdiği basın açıklamasını Akçakoca Tüm Emekli. Sen. Temsilcisi Emekli Öğretmen Ali Kulak yaptı.

Saat 17.30’da sloganlar atılarak başlayan basın açıklaması metnini ise, emekli eğitimci ve Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilcisi Ali Kulak okudu.

Basın açıklamasına “Mart ayı başında başlayan koronavirüs salgını ile emeklilerin gerek kişisel gerek toplumsal yaşamlarında çok önemli değişiklikler olduğunu vurgulayarak başlayan Kulak;  hükümetin bu dönemde ardı ardına açıkladığı paketlerde emeklilerin hayatlarını kolaylaştıracak bir önlem almadığının altını çizdi.

8 milyon civarında emeklinin maaşının 2 bin liranın altında olduğunu , Pandemi döneminde emeklilerin sağlık harcamalarına maske eldiven ve benzeri malzeme alımlarından dolayı yüklerin eklendiğini buna karşın siyasi iktidarın bu süreçte salgını bahane ederek zaten kıt kananat geçinen emeklilerin hem maaşlarında kesintiye gitmeye çalıştığını hem de sosyal ve siyasal alanda baskılarını artırdığını dikkat çeken Ali Kulak 8 milyon insanın açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakıldığını söyledi.

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılması düşünülen küçük yüzdeli zammın dertlere çare olmayacağını, zaten yılbaşından itibaren temel ihtiyaç malzemelerine yapılan zamlarla verilecek olan farkın çoktan geri alınmış olduğunu vurguladı.

Kulak “Anayasamızın amir hükmü olan sosyal devlet olmanın gereğiyle hareket etmesi gereken siyasi iktidar ne yazık ki tam tersi davranmış, bu salgından olumsuz etkilenen bütün kesimlerin kendi başının çaresine bakmayla baş başa bırakmıştır.

Bu kesimin başında hiç şüphesiz emekliler gelmektedir.” Diye sürdürdüğü

 

sık sık atılan sloganlarla kesilen açıklamasında siyasi iktidardan taleplerini;

-En düşük emekli maaşı 2.500 TL düzeyinde olmalıdır.

-Yılda 2 kere verilen ikramiyeler 4 sefere çıkarılmalı ve tutarı da 2.000 TL olmalıdır.

-Sağlık hizmeti alırken yapılan kesinti ve katkı payları kaldırılmalıdır. Sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz ve kamu denetiminde olmalıdır.

-Emekliler için Mart ayından geçerli olmak üzere 6 ay süresince her ay için 2.000 TL salgın desteği yapılmalıdır.

-İkinci bir işte çalışmak zorunda kalan emeklilerin hak kayıpları devlet tarafından karşılanmalıdır.

-Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım ve temel gıda maddeleri emekliler için % 50 indirimli olmalıdır. Aradaki fark sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devlet tarafından karşılanmalıdır.” Diyerek sıraladı.

Kulak açıklamasının “Hakkımızı istemek, hakkımızı aramak bu ülkenin her değerinde payı, emeği olan biz emeklilerin en doğal hakkıdır. Bu hakkımızı her koşulda kullanacağız. “ sözü ile tamamladı .

 .

 

 







ETİKETLER: