akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5999
EURO
34,7203
ALTIN
2.497,86
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Keşir, Düzce İlinde Yaşanan Afetler Ve Yapılan Yatırımlar Hakkında TBMM’de Söz Aldı!

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, TBMM Genel Kurulu’nda “Düzce İlinde Yaşanan Afetler ve Yapılan Yatırımlar” hakkında söz aldı.

Keşir, Düzce İlinde Yaşanan Afetler Ve Yapılan Yatırımlar Hakkında TBMM’de Söz Aldı!
17.06.2020 19:05
560
A+
A-

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, TBMM Genel Kurulu’nda “Düzce İlinde Yaşanan Afetler ve Yapılan Yatırımlar” hakkında söz aldı.

TBMM Genel Kurulu’nun bugün ki oturumunda, “Gündem Dışı” söz alan Keşir, “Biz sorunları konuşmayız, çözeriz ve çözümleri anlatırız.” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Düzce’de yaşanan sel felaketi, daha sonra yapılan ödenekler ve yatırımlar üzerine gündem dışı söz almış bulunuyorum.
türk takipçi
Düzce ülkemizin en genç ilidir ve demografik çeşitliliği en zengin illerinden de biridir. 17-18 Temmuz 2019 tarihinde yaşanan sel felaketinde TBMM çalışmaları o gün devam ediyordu sabah saatlerinde izin alarak İçişleri Bakan Yardımcımız ve AFAD yetkilileriyle ilime hemen intikal ettim. TBMM çalışmalarının ardından Sayın Fahri Çakır ve Ümit Yılmaz milletvekillerimiz de hemen bölgeye intikal ettiler. İlk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız süreçle çok yakından ilgilendi. İlgili tüm bakanlarımız bürokratlarıyla âdeta Düzce’ye aktılar. Çevre Bakanımız, Çalışma Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve Tarım, Orman Bakan Yardımcımız Düzce’de bir seferberlik başlattılar. Akabindeki süreçte de Sayın Binali Yıldırım ilimize gelerek hem hemşerilerimizle hem yetkililerle çeşitli görüşmeler yaptılar. Milletvekilleri olarak bizler haftalarca bölgeden çıkmadık.

Bu sürecin devamında afetzedelere toplam 9,5 milyon nakdi ödeme yapılmış, yıkılan köprü ve menfezler için özel idare üzerinden 40 milyonu aşkın ödenek ayrılmış, bölge belediyelerimize 7 milyonu aşkın ödenek gönderilmiştir; toplamda 57 milyonu aşan bir ödenekle selin bıraktığı izler silinmeye çalışılmıştır. Büyük Melen Çayı üzerinde olan Bezirgan köprüsünün proje ve ihale çalışması DSİ-3 Bölge tarafından devam etmektedir. Yine, çoğu sel bölgesinde olmak üzere 49 adet, altını çiziyorum 49 adet, köprü ve menfez için DSİ 40 milyon lira ödenek ayırmış ve Nisan ayının 28’inde bu köprülerimizin ihalesi yapılmıştır.

22 Mayıs tarihinde yaşanan fırtınadan zarar gören çiftçilerimizin TARSİM süreci devam etmektedir. Düzce’de AK PARTİ döneminde eğitim, sağlık, ulaştırma, sanayi, DSİ, gençlik hizmetleri, sosyal politikalar, yerel yönetimler konusunda aldığı yatırımları ben burada ne beş dakikada ne elli dakikada anlatabilirim, saatler sürer fakat sadece son üç beş yılda yaptıklarımızın birkaçına değineceğim: Bizler AK PARTİ ve iktidar partisi milletvekilleri olarak sorunları konuşmuyoruz; biz çözüyoruz, çözümleri anlatıyoruz. Sadece son beş yılda 300 yataklı hastanemiz, otogar, kültür merkezi, OSB otoban bağlantı yolu, Kaynaşlı bağlantı kavşağı yapılmıştır. Kalıcı iş yerleri sorunumuz çözülmüş ve bölgeye iki yurt kazandırılmıştır.

Aynı zamanda yine o bölgeye bir gençlik merkezi, bir semt polikliniği, bir aile sağlığı merkezi kazandırılmıştır. İlimizdeki eski hastane binamız, yine 100 yataklı fizik tedavi hastanesi bu dönemde olmuştur. Geçtiğimiz hafta yaptığımız çalışmalarla da hastane kapasitesini 145’e çıkartıyoruz ve yine hidroterapiyi de inşallah Muncurlu Hastanemizde başlatacağız.

2014 yılında 3 tane ilçe hastanemizi tamamladık. Bu yıl da Çilimli İlçe Entegre Hastanemiz son aşamasına geldi, inşallah en yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Sadece son iki yılda, altını çiziyorum, sadece son iki yılda 11 sağlık birimini yaptık, bitirdik ve açılışını gerçekleştirdik.

Bu arada, büyükşehir olmayan tek il olan Düzce’de, geçtiğimiz hafta (ÇİM) Çocuk İzlem Merkezi’ni açtık. Bu konuyu son derece önemseyen bir milletvekiliyim, tüm milletvekillerimizde bu konuyu son derece önemsiyorlar.

Aynı zamanda, eğitimde, sadece dört yılda 398 derslik açtık ve toplam ödeneği 124 milyon TL. Düzce, yurt sorunu hiç olmayan bir ildir. Sadece, son beş yılda 7.608 kapasiteli 10 yurt açılmıştır.
Diğer yandan, Sayın Bakanımız Faruk Özlü’nün de Bakanlığı döneminde, ilimiz 28,5 milyonluk bir teknopark kazanmıştır ve çalışmaları devam etmektedir.

Düzce, bir büyükşehir hariç bakın, buranın altını özellikle çiziyorum, tüm ilçelerinde doğalgaz kullanılan ilk ildir ve Yığılca ilçemiz dahil iki yıldır Düzcemizde doğalgaz kullanılmaktadır.

AK PARTİ döneminde, 5084 sayılı Teşvik Yasası’yla birlikte ilimize, sadece il dışından 72 sanayi kuruluşu, tesis açmış ve bunlar 2.500 artı istihdam sağlamıştır. Geçtiğimiz yılda yapılan istihdam seferberliğinde 7.500 olan hedef, 10 bini aşmış ve İŞKUR faaliyetlerinde Düzce birinci ildir. Düzce istihdam seferberliğinde öncü illerden biridir.

Anlattıklarımın eksiği var, fazlası yok. Bütün bu yatırımları tek tek anlatmaya az önce de söyledim saatler yetmez. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Ayrıca, fındık hasat dönemimiz yaklaşıyor, fındık üreticilerimize alan bazlı destek malumunuz bazen unutuluyor AK PARTİ döneminde başlamıştır ve biz daha dün her yıl yaptığımız gibi fındık üreticisi olan AK PARTİ milletvekilleri olarak bir çalışma grubumuzu tekrar çalışmaya başlattık ve bu yılki ihtiyaçlarımızı müzakere ediyoruz.

Tabii, kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız ama Düzcemize Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK PARTİ’nin ciddi bir teveccühü var ve biz bu sınırlı kaynakları maksimum faydayla hemşehrilerimize hizmet olarak ulaştırmaya çalışıyoruz.

Bu anlamda, emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum. Sorunları tek tek çözmeye devam edeceğiz ve çözümleri de buradan anlatmaya devam edeceğiz. Heyetinizi saygıyla selamlıyorum”.