akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5961
EURO
34,7907
ALTIN
2.415,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

ODA BAŞKANI İŞGÖREN “AKÇAKOCA’NIN BERBER , KUAFÖR VE ESNAFI KORONA TEDBİRLERİNİ ALARAK HİZMET VERMEKTEDİR, GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN”

ODA BAŞKANI İŞGÖREN “AKÇAKOCA’NIN  BERBER , KUAFÖR VE ESNAFI   KORONA TEDBİRLERİNİ ALARAK HİZMET VERMEKTEDİR, GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN”
31.05.2020 08:53
387
A+
A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta hizmet vermeleri durdurulan 50 gün sonra 11 Mayısta verilen talimatlara harfiyen uyarak işbaşı yapan ve randevu sistemi çalışmaya başlayan yoğun ilgi gören Akçakoca Berber ve Kuaförlerinin münferit bir vaka sonrası ( bir erkek kuaföründe pozitif vaka tespiti ki tomografisi negatif çıkan ) yaşanan tedirginlik üzerine işlerinde olağanüstü durgunluk yaşamalarına neden oldu.

Durum üzerine derhal harekete geçen Sağlık kuruluşlarının , yaptıkları tüm testlerde hiçbir berber ve kuaförde korona ile ilgili bir bulguya rastlanılmadığı, gerekli hijyen, izalasyon ve dezenfektasyon kurallarına harfiyen uyulduğu müşterinin ve esnafın maskeyle çalıştığı sosyal mesafe aralığına dikkat edildiği  bilgisi edinilmesine karşın , çıkan haberler maalesef esnafı olumsuz etkilemiş işleri birden kesilen berber ve kuaförlerin yakınmasına neden olmuştu.

Yaşanan gelişmeler üzerine ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunan Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören yaptığı açıklamada , ilçede bu alanlarda herhangi bir sorun olmadığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla berber ve kuaförlere gidebileceklerini söyledi.

Başkan İşgören, Akçakoca’da faaliyet gösteren tüm erkek, Bayan kuaförleri ve güzellik salonlarının İçişleri valiliklere gönderdiği Bakanlığı’nın 6 Mayıs 2020 tarihli genelge esaslarına uygun olarak faaliyet gösterdiğini belirterek “ Bu esnaflarımız 09.00-21.00 saatleri arasında ve mutlaka randevu sistemiyle hizmet vermektedirler. Her berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar istisnasız maske kulanmakta olup müşteriler ise ancak yapılan işleme göre zorunlu halde maskeyi çıkarabiliyor. Bu iş yerlerimiz aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemiyor.” Dedi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin dezenfekte edildiğini de sözlerine ekleyen İşgören “ Her müşterinin hizmet alımı sonrasında dezenfektasyon işlemi tekrarlanmakta olup berber ve kuaför salonları hijyen açısından son derece güvenli yerlerdir. Çalışanlar işleme başlamadan önce ellerini dezenfekte etmekte olup her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanmaktadırlar. Havlu, önlük gibi malzemeler ise d tek kullanımlık olarak tasarlanmıştır “dedi.

Akçakoca’da talimatlar doğrultusunda açık olan ve hizmet veren tüm esnafın gerekli titizliği gösterdiğine vurgu yapan , muntazaman kontrolleri yapılan esnafların haksız ve yersiz ithamlarda bulunulmasını doğru bulmadıklarını belirten Oda Başkanı İşgören açıklamasını “Bir vakanın görülmüş olması yüzünden Akçakoca’daki berber ve kuaförlere şüphe ile yaklaşılmasını doğru bulmuyorum. Akçakocalılar bu tür art niyetli haber ve paylaşımlara itibar etmemeli Gerekli hijyen şartlarına azami derecede dikkat eden, kurallara harfiyen uyan berber ve kuaför salonlarımıza gönül rahatlığıyla gidebilirler esnaflarımızdan alışverişlerini yapabilirler ” diyerek tamamladı.

 

 







ETİKETLER: