akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

CHP- EĞİTİMSEN VE TÜM EMEKLİ SEN AKÇAKOCA ÖRGÜTLERİ İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI

CHP- EĞİTİMSEN VE TÜM EMEKLİ SEN AKÇAKOCA ÖRGÜTLERİ İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI
01.05.2020 17:55
521
A+
A-

CHP- EĞİTİMSEN VE TÜM EMEKLİ SEN AKÇAKOCA ÖRGÜTLERİ NDEN 1 MAYISI MESAJI

Koronavirüs gölgesinde kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle Akçakoca CHP İlçe Başkanlığı, Eğitimsen ve  Tüm Emekli Sen Akçakoca Temsilciliği ortak bir basın açıklamasında bulundular.

Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Eğtimsen İlçe Temsilciliğinde yapılan ortak basın açıklamasını Eğitimsen Temsilcisi Erol Karadaş okudu.

CHP İlçe Başkanı Abanoz Parti binasında yaptığı basın açıklamasının ardından iki demokratik kitle örgütünün açıklamasına destek vermek için beraberindeki yöneticilerle Eğitimsen temsilciliğine gitti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendika İlçe temsilciliği binasında yapılan günün anlamına binaen kısa konuşmasında Emekli Sen Akçakoca Temsilciliği Başkanı Ali Kulak 1 Mayısın dünya işçi sınıfının birlik ve dayanışma günü olduğunu vurgulayarak “ Bu nedenle 1 mayıs dirençtir, dayanışmadır. Tüm Emekçilerin gece aç yatmayıp gündüz işsiz kalmadığı ekmek ve hürriyet günlerinin aydınlık yüzüdür 1 Mayıs. Yaşasın 1 mayıs, yaşasın işçinin , emekçinin köylünün bayramı “dedi

Daha sonra Eğitimsen Akçakoca Temsilcisi Erol Karadaş “ İnsanca Yaşamak İçin Üreteceğimiz Yeni Bir Toplumsal Düzeni Emek Ve Bilimle Kuracağız!” diye başladığı mesajında kısaca

“Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri….

Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler.

2020 1 Mayısında her yıl olduğu gibi umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla bir aradayız.

On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşıyor.

Kapitalist sistem insanlığın, doğanın ve yaşamın üzerine çöküyor. Bu uygarlık krizi bir kez daha gösteriyor ki, bu düzenin çarkları bizleri, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenleri insanca yaşatmak için kurulmamış.

Salgın koşullarında bile zorunlu olmayan işlerde, fabrikalarda, atölyelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, şantiyelerde çalışmamızı dayatan; zorunlu işlerde gerekli önlemleri almadan bizleri çalıştıran bu düzen, bizi üretimdeki herhangi bir araç gereçten farksız basit bir meta olarak görüyor.

Artık daha net görüyoruz ki, insani ihtiyaçlarımız için üretmiyoruz, insanca yaşamak için üretmiyoruz, toplumun geniş kesimlerine daha iyi bir yaşam kurmak için üretmiyoruz. Sadece ve sadece sermayenin bu akıldışı düzeninin çarkları dönsün diye üretiyoruz.

İşte 2020 1 Mayıs’ı bu gerçekliğin en çıplak haliyle görüldüğü ve bunun karşısında işçi sınıfının başka bir dünya, yeni bir toplumsal düzen iradesinin dünya çapında haykırıldığı bir kırılma anı olarak tarihe geçecek.

Biz yeni bir toplumsal düzen istiyoruz. “ Dedi ve talepleri sıraladı.

Söylenen marşlar ve türküler ardından gurup sessizce dağıldı.







ETİKETLER: