akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

LİMAN İÇİNDE BÜYÜK ONARIM OPERASYONU

LİMAN İÇİNDE BÜYÜK ONARIM OPERASYONU
30.04.2020 10:42
505
A+
A-

 

Akçakoca Belediyesi tarafından Balıkçı Barınağında başlatılan ve ön çalışmaları yapılan büyük onarım ve yenileme üç ayrı ekiple üç koldan start aldı.

Akçakoca’nın her yaştan kadın erkek yerlisiyle yabancısıyla insanların büyük ilgi gösterdiği en önde gelen uğrak yeri Balıkçı Barınağında Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın talimatıyla köklü bir onarım çalışması başladı.

Yıllardır gerek görünümü gerekse balıkçıların ve ziyaretçilerin sıkıntı çektiği şikayet ettiği zeminde kaplama çalışmaları , Yıllra meydan okuyan Tarihi İskelenin yenilenmesi yanısıra liman içinin sahil kesiminde deniz dibi temizleme çalışmaları üç ayrı ekiple start aldı.

Balıkçıların kullanım alanı ve ziyaretçilerin yürüyüş zemin ıslahı çalışmaları kapsamında temel çalışmaları tamamlanan bölgede bugün de beton dökülerek zemin kaplama çalışması sürerken bir başka ekip kepçeler ve kamyonlarla deniz dibindeki balçık çer çöpten oluşan kaya, lastik ve benzeri gibi aykırı malzemeyi alarak Belediye’ye ait çöp kamyonları ile hafriyat alanlarına taşıyarak temizlik sorununu çözüyor.

Bir üçüncü ekip ise ilçenin tarihi dokusu içinde önemli bir yer tutan yılların yıprattığı iskelede sıva işlemlerini sürdürüyor. Daha sonra boyanacak ve eskiden var olan ancak zamanla kırılan teknelerin rahat yanaşabilmesine olanak verecek yağmur ve deniz suyundan etkilenmeyecek kaliteye sahip desenli kaplama yapılacak kalaslar döşenecek aydınlatması yapılarak çok şık bir görünüme kavuşturulacak.

Çalışmaları yakından takip eden ve Cumhuriyet meydan ile meydana çıkan sokaklar da yakın bölge Limaniçinde büyük bir çalışma başlatan tamamını belediyenin olanakları ile yürüten Başkan Okan Yanmaz “İnşallah bütün bu çalışmalarımızı Bayrama kadar tamamlayacağız. Umut ediyorum ki bu korona belasından da bayrama kadar kurtulacağız. Hedefimiz Ramazan Bayramında pırıl pırıl estetik ve Akçakoca’ya yakışan bir meydan ile balıkçı barınağını Akçakocalıların ve misafirlerimizin istifadesine sunmak” dedi.

 









ETİKETLER: