akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4746
EURO
34,8116
ALTIN
2.441,88
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“SAKIN REHAVETE KAPILMAYIN , İZELASYONU DAHA HASSASİYETLE SÜRDÜRELİM”

“SAKIN REHAVETE KAPILMAYIN , İZELASYONU DAHA HASSASİYETLE SÜRDÜRELİM”
27.04.2020 17:26
352
A+
A-

Korona virüs salgını ile mücadelede çok başarılı bir sınav veren Akçakoca’da vatandaşlara gösterdikleri hassasiyet için bu işin en önde savaşanları sağlıkçılar adına teşekkür eden Akçakoca İlçe  Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk asla rehavete kapılınmamasını , Sosyal mesafe, temastan kaçınma, ellerimizi sık sık sabunla en az 20 sn yıkama ve kalabalık ortamlarda maske kullanımının  asla ihmal edilmemesini istedi.

 

Bugüne kadar sürdürülen kurallara uyumun  bunca emeğin ve iyiye gidişin bir anda mahvedilmemesi için daha da hassasiyetle sürdürülmesini isteyen Dr. Çabuk vatandaşlara yaptığı çağrıda ; “Doğanın uykusundan uyanıp yeniden hayat bulduğu, bütün renklerini art arda giyerek gözlerimizi kamaştırdığı, güneşin içimizi ısıttığı bu günlerde doğayla mesafeli olmak sizleri üzebilir.  Ancak, tabiat meyvelerini vermek için nasıl uygun zaman ve koşulları bekliyorsa bizler de ona ve sevdiklerimize kavuşmak için uygun zaman ve koşulları beklemeliyiz.
Alınan tedbirlere, konulan kurallara riayet etmek de zamanla meyvesini verecek ve doğayla kavuşmak için uygun şartları oluşturmuş olacağız.Yani baharın gelmesi biraz da bizim elimizde. Almamız gereken basit ama yayılımın önlenmesinde son derece etkili olan tedbirleri artık hepimiz biliyoruz.Sosyal mesafe, temastan kaçınma, ellerimizi sık sık sabunla en az 20 sn yıkama ve kalabalık ortamlarda maske kullanımı bunlar arasında.

Kurallara uyma konusunda gösterdiğiniz hassasiyete tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ediyoruz. Ancak gözlemlediğimiz kadarıyla maskeyi doğru kullanma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Maskenin amacı burnu ve ağzı tam olarak kapatarak dışarıdan gelen virüsü engellemek, eğer varsa kendimizdeki hastalığı da karşı tarafa bulaştırmamaktır.Bu nedenle kullandığımız maskenin ağzımızı ve burnumuzu tamamen kapattığından emin olalım. Takılı haldeyken maskeye (özellikle ön kısmına) dokunmayalım.Çıkarırken iplerinden tutarak çıkaralım ve çöp kutusuna atalım.

Ayrıca tedbirler arasında bulunan ve bu güzel bahar ayında uymakta en çok zorlandığımız izolasyona biraz daha dikkat edelim. Sevdiklerimiz ve doğayla en yakın zamanda kavuşabilmemiz için Evde Kalalım !

Bahar Evde Saklı !” ifadesine yer verdi.







ETİKETLER: