akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ONBİNLERCE AKÇAKOCA’LININ HATIRASIYLA TARİHE GÖMÜLDÜ

ONBİNLERCE AKÇAKOCA’LININ HATIRASIYLA TARİHE GÖMÜLDÜ
23.04.2020 09:06
528
A+
A-

Akçakoca’nın en eski okullarından binlerce Akçakoca’lının  acı tatlı hatıralarıyla bahçesinde cıvıl cıvıl çocuk seslerinin yankılandığı Marka Olmuş okullarında YALI İLKOKULU binası hatıralarıyla yıkılarak tarihe gömüldü.

Akçakoca’nın en eski okullarından biri olan ve On yıllardır  Yalı İlkokulu olarak hizmet veren binlerce Akçakoca’lının mezunu olduğu, henüz birkaç  ay önce yüzbinlerce lira harcanarak çatı onarımı yapılan  bina Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle  yıkım kararı alına bina iş makinalarıyla yıkıldı.

Yerine Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin yapım sözü verdiği binanın yapılacağı bilgisi edinilen Yalı Okulu’nun yıkımına tanık olan ,  buğulu gözlerle izleyerek hatıralarını anımsayan bir çok Akçakoca’lı  sosyal medya hesaplarından duygularını paylaştılar.

İşte o duygu dolu paylaşımlardan ;

AHMET İNCEOĞLU

Çok Öğretmenler çıkardın Yalı İlkokulu;
Çok Doktorlar Çok Avukatlar.
Memurlar Sporcular Hemşireler Polisler.
İşçiler Müdürler Boyacılar Simitçiler.
Herşeyden herşey kadar çıkardın.
Sevgi çıkardın dostluk çıkardın dost çıkardın Arkadaş çıkardın.
Bölmeyi pay etmeyi paylaşmayı çıkardın.
Saklambaç oynamayı tek kale şut çekmeyi;
Tenefüs’de simit sarelle kuyruğunu öğrettin.
İlk saygımızı ilk sevgimizi öğrettin.
İlk bölüşmeyi ilk ağlamayı ilk gülmeyi yani.
Demem o ki;
İçimiz buruk boğazımız düğüm.
Yaşayan bilir hatıralar konuşur.
Güle güle okulum.
Bir neslin geçmişi:((
Güle Güle??

 

HASAN ALİ YANMAZ ;Bütün çocukluk anılarım gitti. İnan yıkılmasını görmemek için oraya bakmıyorum.

deprem riski. Ama Akçakoca’da tüm okullar zarar görür de yalı ilk okulu şimdi ki tic lisesi olan yere birşey olmazdı.

İCLAL CURA ; Ay çok üzüldüm.1962-63 ilk mezunları bizlerdik. Ůç evlâdım da bu okulun mezunlarından..Anılar bir kepçe darbesi ile darmadağan.

OKTAY USTABAŞ

İlkokulum tarihim çocukluğum yalı ilk okulum evime sadece 15 metre idi 35 sene gözümün önünde idi hatırlarım ile şimdi gerçekten bir boşluk oluştu tarih yok olunca bizde yok oluyoruz … Yüksel İlhan öğrencileri olarak mutlu bir çocukluk geçirdik bu okulda bahçesinde çok garip bir duygu ama taştan bir bina yıkılıyor diye ruhum daralıyor .

SUAT İNCEOĞLU

Canım okulum temelının atıldıgı gunu bugunkı gıbı hatırlıyorum cocuklugumun kalesı cocuklugumun evı herseyımızdın sen. Henuz altı yasındfaydım senın temelın atılırken ve bıryıl sonra guzel okuluma basladım coook subaylar cook doktorlar cook muhendısler memurlar vesaıre vesaıre yetıstırdın guzel okulum ısmını bıle bıze sormadan degıstırdıler bızlere hıc sormadılar bıle guzel okulum sen bıze sahıpcıktın ama bız sana sahıp cıkamadık guzel okulum hayır bu ısmı degısemezssınız dıyemedık guzel okulum sımdıde yıkıyorlar yoldan baktııım baktım agladım sen bızden once gıttınbe guzel okulum bukadarmı yorulmustun canım okulum sana aglıyarak veda edıyorummm guzel okulummmm.

Başka söze gerek yok.







ETİKETLER: