akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5036
EURO
34,9620
ALTIN
2.430,61
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

SUDAN UCUZ PETROL – MİLLİ MÜCADELEMİZ 100 YAŞINDA ÇOCUK

22.04.2020 18:45
1.195
A+
A-

Bunca yıl yaşanan petrol savaşlarına değdi mi?
Arz fazlalığı yaşanacağı beklentisiyle Ham petrol fiyatında sert düşüşler yaşandı. ABD Batı Teksas petrolünün (WTI) varil fiyatı yüzde 301 düşüşle tarihinde ilk kez eksiye indi. Petrolün litresi 7 cente, yani 50 kuruşa kadar geriledi.

Bunca yıl yaşanan petrol savaşlarına değdi mi?

Arz fazlalığı yaşanacağı beklentisiyle Ham petrol fiyatında sert düşüşler yaşandı. ABD Batı Teksas petrolünün (WTI) varil fiyatı yüzde 301 düşüşle tarihinde ilk kez eksiye indi. Petrolün litresi 7 cente, yani 50 kuruşa kadar geriledi.

Üreticilerin ellerinde ki stokları alacak olanlara, üste para bile ödeyebilecekleri tahmin ediliyor…

Ortadoğu’da petrolün bulunmasıyla başlayan küresel rekabet, bölgenin kaderini belirledi.

2. Dünya savaşından buyana bölgede hâkimiyet kurabilmek için emperyalist devletler insanlık tarihine altın harflerle kazılacak türlü mücadeleler! verdi.

Çok uluslu şirketler üzerinden petrole dayalı politikalar üretildi. Soğuk savaşlar sahnelendi, Arap Baharı esintileri ile Orta Doğu çok sinsi bir sürece girdi.

Çok değil üç ay öncesine kadar, hiçbir gücün bu savaş senaryolarına dur diyemeyeceği düşünülmekteydi…
Sonrasında ne mi oldu?

Küçücük bir çocuk hepsini Allah’a şikayet etti.

Hiç kimsenin dur diyemediğine, bir virüs nizam verdi.

Talep edilmeyen petrol sudan ucuz hale geldi.

Peki, milyonlarca masuma yapılan zulme değdi mi?

Değmez elbette.

Tek bir dünya çakılı için bile yapılacak zulme de, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeye de, kimseye haksızlık etmeye de değmez. “Haydan gelen Huya gider”…

**O sebeple, çok sesli tartışmaya açılarak İlçemizde büyük bir gündem konusu haline gelen Değirmenağzı’ndaki petrol istasyonu satış konusuna ve takas mevzularına pek girmeyeceğim. Taraflar ihale bedeli ve takas şartlarını uygun bulup vicdanen rahatlarsa, herkese hayırlı uğurlu olsun.

**Milli Mücadelemiz 100 yaşında Çocuk !

Görüldüğü üzere emperyal güçler kirli emellerine ulaşmak için çoluk çocuk dinlemeden, önüne geleni öldürmekten çekinmezken;

Türk Milletinin ortak değeri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir” demiştir. Ve Türk Milletinin egemenliğinin ilan edildiği, Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisanı, milli bayram olarak çocuklara armağan etmiştir.

1979’da altı ülkenin de katılımıyla uluslararası bir boyuta ulaşmıştır. Böylelikle Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bunu tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz. Biz gerçekten çok güzel bir milletiz, sadece bir birimize değil tüm mazlumlara da yeteriz.

Ulusal egemenliğimiz ve Milli Mücadelemiz bu gün tam 100 yaşında.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Sağlıcakla kalın..

Yazarın Diğer Yazıları