akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5892
EURO
34,7871
ALTIN
2.422,50
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

BİZ ÜRETİCİLER TARLADA, BAHÇEDE, SERADA KALACAĞIZ.

26.03.2020 17:14
757
A+
A-

Ülkemizde 242. 940.913 dekar tarım arazisini 2. 200. 000 çiftçi tarımsal üretimde kullanıyor.
Ülkemiz çiftçileri olarak her yıl milyonlarca ton buğday, arpa, danelik mısır, pamuk ve ayçiçeği üretiyoruz.

Ülkemizde 242. 940.913 dekar tarım arazisini 2. 200. 000 çiftçi tarımsal üretimde kullanıyor.

Ülkemiz çiftçileri olarak her yıl milyonlarca ton buğday, arpa, danelik mısır, pamuk ve ayçiçeği üretiyoruz.

Bu üretimlerin tamamı tek yıllık ürünler yani mibzer ile ekiminden biçerdöğer ile hasatına kadar her yıl bir çok eylemi gerektiren üretim.

Aynı şekilde her biri yüzbinlerce dönüm olan dikili tarım arazilerimiz de Fındık, Ceviz, İncir, Kayısı, Şeftali ve daha bir çok üründen yüzbinlerce ton üretim yapılmaktadır.

Sadece Fındık üretimimiz için yaklaşık 7. 000. 000 dekar alanda 450.000 kişi emek sarfetmekte, ter akıtmaktadır.

Bunun yanında sebze üretimi için her yıl yüzbinlerce dönüm arazi hazırlanıp yüzbinlerce ton Havuç, Domates, Biber, Salatalık ve daha bir çok ürün yetiştirilmektedir.

Sırada hayvancılık faaliyetlerimiz, Su ürünleri faaliyetlerimiz, tarımsal sanayi faaliyetlerimiz var.

Anadolu dediğimizde tüm dünyanın aklına Türk milleti, İstanbul şehri, boğazları ve tarımsal üretimi gelmektedir.

Ülkemizin nüfusunun tamamı bu ürünlerle karnını doyuruyor, yaklaşık 15 milyon kişide bu ürünleri üreterek, naklederek, satarak geçimini sağlıyor.

Dikili tarım arazilerimizde, hububat arazilerimizde, sebze bahçelerimizde ve seralarımızda üretimimizi devam ettirebilmemiz için tarımsal ekim, dikim faaliyetlerine ara vermeden devam etmemiz, üretimin şekli ve yerine göre değişen bir çok zararlı ve hastalığı gözlemlememiz , mücadele etmemiz gerekiyor.

Fındıktan devam edelim dersek Nisan ayından itibaren fındık filiz güvesi, fındık kokarcası, amerikan beyaz kelebeği zararlılarını, külleme hastalığını gözlemlemek ve populasyon artışını tespit edersek mücadele etmek gerekecektir.

Bizim hem kendi geçimimizi sağlamamız hemde ülkemiz adına üretim yapabilmemiz için Nisan ayından itibaren evimizde değil Sebze bahçemizde, hububat tarlamızda, fındık ocaklarımızda kalmamız gerekmektedir.

Tabiki Ülkemiz bu virüs belasından kurtulana kadar gerekli uyarıları dikkate alacağız, sosyal mesafe ve diğer hijyen kurallarına harfiyen uyacağız. Kalabalık ortamlardan ve kalabalıklaşmaktan uzak duracağız.
Kendimize ve ailemize virüsü bulaştırmamak için tedbirlerimizi alacağız.

Risk grubunda olan büyüklerimizi koruyacak, kollayacağız bu hastalıktan kurtulana kadar dinlemelerini sağlayacağız. Onların rahatı ve güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız.

Ama biz fındık üreticileri, sebze üreticileri, hububat üreticileri, ceviz, badem, kayısı velhasıl tarımsal ürün üreticileri Nisan ayından itibaren bahçemizi, tarlamızı ihmal etmeyecek, ekim-dikim faaliyetlerine ara vermeyecek, ürünlerimizi en verimli ve kaliteli üretmek için çaba sarf edeceğiz.

Tarlamızda, bahçemizde yorulacak, evimizde dinleneceğiz. Çünkü bizde emek yoksa yemekte yoktur.

Hayırlı ve bol ürünlü sezon dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları