akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C

VALİ DAĞLI TALİMAT VERDİ; AKÇAKOCA’NIN HAKKI TESLİM EDİLİYOR

VALİ DAĞLI TALİMAT VERDİ; AKÇAKOCA’NIN HAKKI TESLİM EDİLİYOR
10.03.2020 20:31
594
A+
A-

 

Akçakoca’nın Ünü İl Sınırlarını Aşmış İki Ürününü Düzce Adına Tescil Ettiren Ve Defalarca Akçakoca Tarafından İstenmesine Karşın Düzce İl Tarım Müdürlüğünce Devri Yapılmayan   Meşhur Akçakoca Mancarlı Pidesi Ve Melengücceği Tatlısının Patent Hakkı Düzce Valisi Zülkit Dağlı’nın Talimatıyla Akçakoca’ya Devrediliyor.

 

2017 İl Tarım Müdürlüğüne tescil Belgesi

Akçakoca’da Bakanlık ve Düzce Valiliği İl Özel İdaresince alınarak Akçakoca Belediyesine devri yapılan 1 milyon 400 bin liralık kum makinesinin protokol töreninde yaptığı konuşmada Vali Dağlı “ Akçakoca’nın olmasına karşın Düzce adına tescil edilmiş Melengüççeği Tatlısı ve Mancarlı pidenin Akçakoca adına devredilmesi bu hafta ATSO Başkanlığı ile yapılacak protokolle gerçekleştirilecektir” dedi.

Akçakoca’nın ürünü olmasına , Akçakoca ile özdeşleşmiş ürünlerin tescilini tüm ısrarlara rağmen Akçakoca’ya verilmemesi konusu Gazetemiz Havadis’in Genel Yayın Yönetmeni Özdal Alas tarafından dile getirilmiş ve bu durumun Akçakoca’ya yapılan büyük bir haksızlık olduğu vurgulanmıştı.

Haber

Haberimizin Kapak Fotosu

Vali Dağlı’nın konuya hassasiyetle yaklaşması ve Akçakoca’ya verilmesi talebi memnuniyetle karşılanmış olup, tescili konusunda büyük çaba harcayan Akçakoca Ticaret Sanayi odasınca teslim alınması için harekete geçildi.

Protokolü Akçakoca adına imzalayacak ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ; Mancarlı Pidesi ve Melengücceği Tatlısı tescilinin hafta sonu yapılacak protokolle Akçakoca’ya devredileceğini belirterek “ Akçakoca’nın marka değerini artırmak, bölgemize ait olan bir ürünü markalaştırıp tescillemek amacıyla oda olarak  yıllardır uğraş verdik . Sarı fındık tescillenmişti. Melengüççeği ve Mancarlı pidemiz tescili olmamıştı. Faruk Özlü Başkanımızın Bakanlığı döneminde bunu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü başvuru yapıp tescil ettirmiş. Bir çok kez talep ettik bizim ürünümüz dedik ancak verilmedi. Sayın Valimiz’ dün yaptığı konuşmada Akçakoca’nın ürünleri olduğunu ve tescilinin verileceğini söyledi . Bizede gerekli protokolü yapın talimatını verdi.

Coğrafi İşaret Tescil Belgesini hafta sonu yapacağımız protokolle teslim alacağız.  Ve Akçakoca’nın markası olacak .Böylece hem bu ürünlerimizi koruma altına alacağız gerekli tanıtımını yaparak katma değeri yüksek ürünler arasında yerini alacak Akçakoca’mızın ekonomisine önemli katkı sağlayacak Tescilini aldığımız günden beri Sarı fındığımızı nasıl bütün organizasyonlara katılarak tanıtımını yaptıysak protokol sonrasında mancarlı pide ve melengüççeği tatlımızı da Akçakoca TSO olarak tüm platformlarda en iyi şekilde tanıtacağız. . Çok mutluyuz” dedi .









ETİKETLER: