akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5208
EURO
34,7438
ALTIN
2.493,99
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

BİR SAHTE GÜBREMİZ EKSİKTİ.!!!!!

15.02.2020 17:11
839
A+
A-

 

Bahçelerimize gübre atacağımız zaman toprak analizi yaptırıp, atacağımız gübrenin cinsi ve miktarı ile ilgili bilgi sahibi olup gübremizi sonrasında atmalıyız.

Fazladan atacağımız gübre paramızın heba olmasının yanında topraklarımızda kirliliğe neden olmakta, topraklarımızın yapısı bu kirlilikle bozulmakta verimimiz düşmektedir.

Ülke genelinde Gübre fiyatlarının gitgide yükselmesi son yıllarda yeni bir problemle daha uğraşmamıza neden olmaya başlamıştır.

 

SAHTE GÜBRE.

Altının, paranın, mücevharatın sahtesini duyuyorduk ama son bir kaç yıldır sahte gübre haberleri okumaya da başladık malesef.

Ülkemizde kullanılan 5,5-6 milyon ton kimyasal gübrenin 3,5-4 milyon tonu Azot içeren gübrelerden ve içeriğinde Azot da bulunan kompoze gübrelerden oluşmaktadır.

Kompoze gübre fiyatlarının artması, 50 kğ lık bir çuval gübrenin fiyatının 170-200 TL arasında olması, sahtekarları ve kolay para kazanmak isteyen, ahiretini düşünmeyen insanları cezbetmektedir.

 

Son 3-4 yıldır ülkemizin dört bir yanında bir çok sahtekar güvenlik güçlerimizce yakalanmakta ve haklarında cezai işlem uygulanmaktadır. Üstelik sahte gübre olaylarıda yıldan yıla artmaktadır.

Güvenli firmaların logo ve amblemlerini kullanarak bastırdıkları çuvalların içerisine kireç, tuz, kum, elenmiş toprak, trüf ve boya ile hazırladıkları, gübre ile alakası olmayan, 50 kg ını beş on liraya malettikleri karışımları katan sahtekarlar üreticimizi dolandırma yoluna gidebilmektedir.

Mart ayı itibarı ile azotlu gübre tüketimi artacağı için üreticilerimizin gübre alırken dikkatli olmaları,

Tanıdıkları, güvendikleri yerlerden, şehrimizde esnaflık yapan insanlardan almaları,

Aldıkları gübrelerin etiket ve ambalajlanma durumunu kontrol etmeleri,

Ürünü kullanırken alışılmışın dışında bir durumla karşılaşırlarsa Tarım ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri,

Hem üreticilerimizin dolandırılmamaları hemde ülkemiz tarımı için önem arz etmektedir.

Bereketli ve bol kazançlı bir yıl olması temennilerimle….

Yazarın Diğer Yazıları