akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

UMUT IŞIĞI YARDIM TIR’I DEPREM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

UMUT IŞIĞI YARDIM TIR’I DEPREM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ
31.01.2020 16:33
468
A+
A-

 

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı birimi tarafından, Elazığ ve Malatya’da ki  depremzedelere gönderilmek üzere toplanan bir tır dolusu yardım malzemeleri, deprem bölgesine gönderildi.

 

Deprem felaketinin ardından kolları sıvayan ve depremzedelere bir umut olmak için Koordinatör Nursen Yanmaz başkanlığında yardım kampanyası çalışmalarına başlayan Akçakoa Belediyesi Umut Işığı  biriminin topladığı bir tır dolusu battaniye yorgan yastık kışlık mont kazak bot ve bir miktiar kuru gıda bugün Umut Işığı gönüllüleri ve belediye çalışanlarınca  tıra yüklenerek yola çıktı.

Yardım çalışmalarını her safhada takip eden ve Tıra yardımların yüklenmesi aşamasında da nezaret eden Başkan Yanmaz  belediye önünden hareket öncesinde  yaptığı açıklamada “  Yakın Zamanda  bir sel felaketi yaşamış, İki büyük deprem geçirmiş bu acıları bilen Akçakoca halkının  büyük gösterdiği yardım malzemelerini bugün Elazığ ve Malatyadaki kardeşlerimize gönderiyoruz. Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar ve bu yardımın toplanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yardımların gönderilmesine ücretsiz araç tahsis eden Akçakoca Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Muammer Büyük; “ Bizimde bir katkımız olsun istedik ve toplanan yardımların deprem bölgesine ücretsiz taşınması için araç tahsis ettik. Mutlu olduk” dedi.

Yardım kampanyası süreci ile bilgilendirmede bulunan Umut Işığı Birimİ koordinatörü Nursen Yanmaz halkın büyük ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti belirterek ; “ Çok miktarda battaniye, yorgan ve kışlık giyecek olarak en çok ihtiyaç duyulan malzemeler yanısıra kuru gıda ile bir tırı doldurduk. Gönüllü arkadaşlarımız özverili bir çalışma yürüttüler.  Depremzedelerin acısı acımızdır. Allah bird aha böyle felaketi ülkemize yaşatmasın” dedi.

 

Önünde ” SelFelaketinden Yeni Toparlanmış AKÇAKOCA olarak Acınızı Paylaşmaya Geliyoruz Acınız Acımızdır ELAZIĞ”   yazan Yardım tırı Başkan Yanmaz, Başkan Yardımcıları, Umut Işığı gönüllüleri ve Nakliyeciler Koop Başkanı tarafından deprem bölgesine  uğurlandı.

 







ETİKETLER: