akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM “ ABB BAŞKANI YAVAŞ İLE KIZILAY GENEL MÜDÜRÜ GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDU?”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM “ ABB BAŞKANI YAVAŞ İLE KIZILAY GENEL MÜDÜRÜ GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDU?”
25.01.2020 07:01
566
A+
A-

 

Akçakoca Huzurevinde kalanların MTA tesislerinde geçici konaklaması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşen ve olumlu yanıtı basınla paylaşan İYİ Parti İlçe Başkanı Alkan Lokum, Kızılay Genel Müdürünün Yavaş’la görüşmesi sonrasında   konuşmanın içeriği ile hiçbir bilgi paylaşılmadan basında “Yavaş MTA yı vermedi” gibi haberlerin çıkması ve Yavaş’ın adeta suçlu gibi gösterilmesi üzerine bir açıklamada bulundu.

Alkan Lokum , Huzurevi konuklarının başka yere taşınmaması yeni bina yapılana kadar Akçakoca’da geçici olarak bir yer bulunması konusunda İYİ Parti olarak bir çözüm arayışında olduklarını sorununa çözüm için en uygun mekan olarak görülen MTA Tesisleri için İl başkanı Yunus Özay Er ve Düzce İl Kızılay Başkanı ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ı ziyaret ederek bir görüşmede bulunduklarını belirterek;

“Bize çok olumlu yanıt veren konuya sıcak yaklaşan , “Yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız. Onların rahatı için elimizden geleni yaparız.  Kızılaydan bize henüz bu konuda bir talep gelmedi diyen Sayın Mansur Yavaş Kızılay Yetkililerine neden olumsuz yanıt versin”  dedi.

 

Kızılay Yetkilileri ile birlikte Mansur Bey’i bir kez daha ziyaret etmeyi planladıklarını ancak Kızılay Yetkililerinin haber vermeksizin bu ziyareti gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Lokum; ”Biz Mansur Beyle görüşüp konuk evindeki misafirlerimizin ABB tesisinde kalması konusunda yardım etmelerini rica ettik. Kendisi de bize makul talepler ile gelinirse bu konuda yardımcı olacaklarını ve kendilerini görüşmeye beklediğini tarafımıza iletti. Bu görüşme sonrası Kızılay yetkililerine durumu izah ettik

Kendileri bize görüşmede bizimde olmamızın iyi olacağını ifade ettiler. Bizde elimizden ne gelirse yapacağımızı ilettik ve  birlikte bir görüşme yapmayı kararlaştırdık.

Ancak bir kaç gün önce öğrendiğimiz üzere bize haber vermeden Kızılay yetkilileri  görüşmeye gitmiştir. Görüşme sonrasında “ Mansur Yavaş bize ret cevabi verdi “açıklamasında bulunmuşlar.

Görüşmede ne konuşulduğu konusunda hiçbir bilgi yok. Öncelikle biz Mansur Bey’den görüşmenin içeriği konusunda bilgi almaya çalışıyoruz. Gerekli bilgi geldikten sonra açıklama yapacağız. Mansur Bey’e Kızılay yetkililerinin ne teklif ettiğini ve neden Mansur Beyin reddettiğini bilmeden açıklama yapmak doğru değildir. Bu görüşme bize söz verildiği gibi gerçekleşmemiştir. Bu konuda her kafadan bir ses çıkmakta ancak kimse elini taşın altına koymamaktadır. Biz dünde olduğu gibi bugünde ,yarında memleketimiz yararına olan her konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkesi gücü oranında bir şeyler yapmaya yapmayanları da yolumuzdan çekilmeye davet ediyoruz.” Dedi.

 









ETİKETLER: