akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5564
EURO
34,8514
ALTIN
2.437,32
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN SESLERİNİ DUYURAMAYAN SERVİSÇİLER KONTAK KAPATMAYI DÜŞÜNÜYOR

SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN SESLERİNİ DUYURAMAYAN SERVİSÇİLER KONTAK KAPATMAYI DÜŞÜNÜYOR
21.01.2020 08:09
495
A+
A-

 

Akçakoca’da yıllardır okul servisleri hizmeti veren ancak her yıl giderek ağırlaştırılan şartlar nedeniyle her dönem daha da artan sıkıntılar altında çalışmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken  Akçakoca servisçi  esnafı ellerine ulaşan son genelge karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinden tebliği edilen ve “Bir süredir İl emniyet müdürlüğünün inisiyatifiyle yapılan denetimlerde servis şoförlerine gerekli müsamahaların gösterildiği belge eksiği bulunan sürücülere cezai işlem uygulanmamıştır. Ancak ilk ve Orta dereceli okulların ikinci yarı başlangıç tarihi olan 03 Şubat 2020 tarihi itibari ile il emniyet müdürlüğü ekipleri gerekli denetimler eksiksiz ve müsamahasız şekilde yapılacak ve evrak eksiği olanlara cezai işlem uygulanacağı “ kararının ellerine ulaşması ile bundan etkilenecek yaklaşık 30 servisçi esnafının ne yapacağını şaşırdığı , kara kara düşünmeye başladığı ve bir çıkış aradığı öğrenildi.

 

Bu gelişme karşısında zaten zor şartlar altında hizmet verdiklerini belirten Servis sahipleri kendilerine Öğretim yılı başında bu yıl için esnek davranılacağının söylendiğini şimdi ise öğretim yılının ortasında böyle yaptırımlar düzenlenmesinin maddi tutarını karşılamalarının mümkün olmadığını belirterek Başta Düzce Valiliği olmak üzere Milletvekillerine Siyasi Parti Başkanlarına ve Oda yöneticilerine çağrıda bulunarak sorunlarının çözümünü istemekte olup şartların ağırlaştırılması durumunda servis çekemeyeceklerini gerekirse kontak kapatacaklarını belirtiyorlar.

Tüm yetkililere Sosyal medya aracılığıyla da çağrıda bulunan ve büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek bu yıl sonuna kadar öğretim yılı başından bu yana sürdürülen uygulamanın devamını isteyen servisçiler yaptıkları paylaşımlarda; “Sevgili Oda başkanları. sevgili Siyasi parti ilçe Başkanları. Sevgili Belediye Başkanı bir el atın. İlçemizde bu servis araçları konusunda dönem başından beridir sıkıntilar yaşanmakta . İkinci dönemde bu dayanılmaz bir hal alacaktır . İlçe halkı bu durundan direkt etkilenecek. Önlem alın yoksa , servisçiler servis yapamaz hale gelecektir
Lütfen esnafınıza sahip çıkın . Ben şahsen sorun çözülemez ise araçlarımı öğrenci servislerinden çekeceğim mağduriyeti vatandaş yaşayacak. Ben ceza ödemek istemiyorum. Çünkü işimi layikiyle yapıyorum. Tam 25 yıl çocuk değilim.(yani) Servis çeken esnafların üstüne bu kadar gelmeyin. Stresten uyuyamaz olduk. Bizim de çoluk çocuğumuz var. Ev geçindiremez hale geldik. Hepimiz borçluyuz araçlarımızı değil yenilemek vergilerini ödeyemiyoruz.

Tüm esnafın araçları hacizli ipotekli

Yarı dönem bitmiş yok öyle olacak yok böyle olacak demeyin lütfen” diye derdini duyurmaya çalışan bir servisçi yanısıra

Bir başkası “Sayın Düzce vekilleri artık bizim dertlerimizi nasıl oy almak için geldiğiniz gibi lütfen dinlemeye de gelin.

Düzce de son bir yılda şoför esnafının çektiği çileye artık bi çözüm üretin.

Akçakoca olarak biz zaten ekonomik olarak çöktük. Kazancımız bizi bir sonra ki aya atmıyor

Düzce siyaseti artık ben burdayım de” diyerek vekillere çağrıda bulunurken ;

Bir diğer servisçi ise; “Çöktünüz üstümüze karabulutlar gibi. Yok o belgeyi alacaksın yok bu belgeyi alacaksın. Hiç demiyorsun evinin kırasını nasıl vereceksin, çocuklarını nasıl okula gönderiyorsun. Tek geçim kaynağımız arabayla geçim savaşı veriyoruz . Bu arabayı sizin yüzünüzden değiştiremiyor uz. Bu kadar yüklenmeyin bırakın yakamızı artık. Çıldırtmayın bizi. Biz işimizi layıkıyla yapıyoruz.

Heryıl yeni bir belge çıkartıp bir şeyler öne sürüp bizleri sürüncemede bırakan siz üst kademe yetkilileridir . Uygulamalarınızı yanlış zamanda ve hiçbir arabacıya toplantı yapmadan bilgi vermeden anlık kararlarla alıyor uygulama yapıyorsunuz ve bizleri işin içinden çıkılmaz hale koyuyorsunuz . Bizi de dinleyin. Biz almayalım demiyoruz . Zamanlama ve ceza işlemleriniz işlemlerimizi yapmamızı engelliyor hata sizde bizde değil . Sene basında neredeydiniz şimdi ne değişti de bu mecburiyetler geldi.” Diye yaşadığı sıkıntıyı ifade ediyor.

 

Sorunun kısa sürede çözümlenmesi yoksa okulların açılmasıyla büyük bir karışıklığın yaşanacağını bir çok mağduriyetlerin ortaya çıkacağını vurgulayan servisçi esnafı , yetkililerin servisçi esnafının taleplerini alarak dönem sonuna kadar yeni yaptırımlar uygulanmadan devam etmesinin sağlanmasını istiyorlar.

 







ETİKETLER: