akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

PROF. DR. SEVCAN ÖZTEMİZ “AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİ İLE KİMYASAL DEĞİL ENTEGRE MÜCADELE EDİLMELİ

PROF. DR. SEVCAN ÖZTEMİZ “AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİ İLE KİMYASAL DEĞİL ENTEGRE MÜCADELE EDİLMELİ
13.01.2020 09:03
515
A+
A-

 

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası  , Akçakoca Ziraat Odası , Düzce Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen   “Amerikan Beyaz Kelebeği ve Mücadelesi” ile “ Tek Gövde Fındık Ağacı” konulu çalıştay Akçakoca Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Emekli Vali Nevzat Turhan , ATSO Başkanı M. Nazım Pazvant, Ziraat Odası Bşk. Levent Başaran, akademisyenler , oda ve STK temsilcileri ile fındık üreticilerinin  katıldığı Akçakoca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen çalıştay, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yücel Çelik’ in açılış konuşması ile başladı.

Akçakoca Ziraat odası Başkanı Levent Şahin Başaran’ın yaptığı oda çalışmalarını anlattığı ancak Amerikan beyaz kelebeği dahil bir çok konuda yaptıkları eğitim çalışmaları ve sunumlara çiftçimizin pek ilgi göstermediğini vurguladığı konuşmasının ardından

Tarım Orman il müdürlüğünden bir uzmanın zararlılar ile ilgili nasıl mücadele ettikleri konusunun anlattı.

(DÜ) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz yaptığı konuşmada ; , “Son yıllarda Amerikan beyaz kelebeği ile yaptığımız mücadelede önemli bir başarı elde ettik. Amerikan beyaz kelebeği ilk kez 1997 yılında Batı Karadeniz’de özelikle Düzce’den giriş yaptı. 22 yıldan beri il genelinde fındıkta ekonomik olarak zararlı olmuştur. 2017 yılında yayılma yapmıştır. Aslında 5 yılda bir yayılma yapabilir. Düzce Valiliği ortaklığında ve diğer sivil toplum örgütleriyle 2017 yılından beri 3 yıldır bir proje yürüttük. 3 yıldan beri de başarı elde ettik. Yüzde 95’e yakın bir başarı elde edildi. Mücadele olarak entegre mücadeleyi öneriyoruz. Üreticilerimiz maalesef  mücadele olarak kimyasal mücadeleyi ön plana almıştır.” diye konuştu.

Çalıştay , Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr Turan Karadeniz’in konu ile ilgili sunumu ile tamamlandı.