akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

ATSO BAŞKANI PAZVANT’TAN MİLLETVEKİLİ YILMAZ’A OSB SUNUMU

ATSO BAŞKANI PAZVANT’TAN  MİLLETVEKİLİ YILMAZ’A OSB SUNUMU
04.01.2020 06:54
405
A+
A-

 

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’a kurulum çalışmaları son aşamaya gelen Akçakoca’nın en önemli sorunu İşsizliğe çözüm olacak yatırımı OSB konusu  görüşüldü.

Gün boyu Akçakoca da kendisine eşlik eden MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel ve İl Genel Meclisi Üyesi Ergin Özensel ile birlikte yoğun temas ve incelemelerde bulunan

MHP Düzce Millet Vekili Ümit Yılmaz sanayi kuruluşları Ümran Boru , MMZ Sevil Boru ve Çınar Boru Tesisleri ile DÜ Akçakoca yerleşkesi Akçakocabey Siyasal Bilimler Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulunu ziyaret etti.

MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz ve beraberindekileri Oda başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Meclis Başkanı Nusret Kırma ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Çelik, Oğuzhan Yemenici, Hakan Solak , Hüsnü Koç ve Ziya Denizgez ile birlikte karşıladı.

Ziyaretinde başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Yılmaz ve kendisine

eşlik eden İl Genel Meclisi üyesi Ergin Özensel ile MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel’e

Akçakoca’nın yaşamsal önemdeki projelerinden OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ile ilgili haritalar üzerinde detaylı bir bilgi sunumu yapılırken, Üniversite hakkında da bilgilendirmede bulunuldu .

ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant OSB ile ilgili sunumunda , OSB kurulumunda sonuna gelindiğini, bu ay içerisinde Valilik’te yapılacak bir toplantıda, fabrika arazisi talebinde bulunan 24 firma temsilcisi ile bir görüşme yapılarak arazi tahsisine geçilmesinin planlandığını söyledi.

OSB için tahsis edilen 15 milyon TL nin mahkemeler nedeniyle zamanında kullanılamadığını bu paranın Çilimli OSB ye aktarıldığını belirten Başkan Pazvant, 880 dönümlük arazinin 24 parsele ayrılmış olduğunu, 5 dönüm ile 200 dönüm arasında değişen büyüklüklerde olan parsellerin tamamına firmalardan talebin olduğunu söyledi.

lira gibi arazi kamulaştırma için 45 milyon altyapı için 15 milyon TL maliyet bedelinin öngörüldüğünü belirten Pazvant, toplamda 60 milyon lira gibi bir yatırım bedelinin oluştuğunu sözlerine ekledi.

ATSO Başkanı Pazvant’ın sunumunu dikkatle takip eden sorular soran ve notlar alan milletvekili Yılmaz;konuyla ilgili olarak sürecin hızlanması açısından, Sanayi Bakanı Varank ile bir görüşme yapacağını ,bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da OSB sürecinin yakın takipçisi olacağını belirtti.

Sunum ve sohbetlerin ardından konuk heyet ve ATSO yöneticileri birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek kurumdan Üniversiteye hareket etti.









ETİKETLER: