akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6237
EURO
34,7525
ALTIN
2.502,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MİLLETVEKİLİ YILMAZ HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL VERDİ

MİLLETVEKİLİ YILMAZ HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL VERDİ
03.01.2020 16:31
449
A+
A-

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Akçakoca’ya gelen MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, ilk olarak yıkılacağı ve konuklarının başka bir yere taşınacağı beklentisi ile son günlerde huzurları kaçan Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

.

Saat 10 30 da MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel ile birlikte kuruma gelen Milletvekili Ümit Yılmaz Huzurevi Müdürü Mustafa Çakır’ı makamında ziyaret ederek kurum çalışmaları ve son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Daha sonra Huzurevi binasının yıkılacağına ve kendilerinin de başka bir yere nakledileceğine dair gelişmelerden olumsuz etkilenen Huzurevi sakinleri, ile bir araya gelerek sohbet eden Vekil Yılmaz, süreçle ilgili yaşananları anlatırken, kendilerinin arzuları yönünde sorunun çözümü için girişimlerini sürdüreceğini söyledi.

 

Huzurevi sakinlerinin burayı özellikleri nedeniyle seçtiklerini, elde avuçta ne varsa tüm birikimlerini kızılaya güvenerek burada yaşayıp burada gömülmek arzusuyla verdiklerini şimdi evlerinden edilmek istediklerini Akçakoca’dan ayrılmak istemelerini ifade ederlerken duygusal anlar yaşandı.

Akçakoca dan ayrılmak istemediklerini her platformda dile getiren Huzurevi Konuklarına hitaben

” Biz sizlerin Akçakoca’da olmanızdan dolayı son derece mutluyuz. Biz de siz başka yerlerde olursanız mutsuz oluruz. Binanın yıkılması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Kızılay Devlete bağlı olsa da özerk bir kurum.

Şu anda bu binanın ekonomik olarak birtakım sıkıntıları var. Binanın yaşı ve ömrü 30 seneyi aşkın bir zaman olmuş ,Yangın merdiveni hasta asansörü gibi sıkıntıları var. Siz içindeyken bu binayı tekrardan restore edebilmemiz sizlere daha iyi hizmet edebileceği hale getirmemiz pek mümkün gözükmüyor. Bu yüzden ilgili uzman arkadaşlarımız gelmişler, tetkik etmişler buna binaen burada yeni bina yapmak hem zaman açısından, hem maddi açıdan daha uygun olur diye düşünmüşler. Bizim üzerimize düşen bu raddeden sonra sizleri bir başka binaya  yerleştirerek buraya yeni binanın en kısa zamanda tekrardan yapılmasını sağlamak” dedi

 

MTA konusunda tabii birtakım söylentiler var ama böyle bir gelişme yok.

Kızılay genel merkezinde de bunu dile getireceğiz. En kısa zamanda dileğimiz buraya izlerin rahat edebileceği bir binanın yapılması. Sizler için neler yapabileceğimizi konuşacağız.

gerek müdürümle, gerek ise yukarı ile konuşacağız ve elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Siz ne kadar gitmek istemiyorsanız bilin ki biz de sizin gitmenizi istemiyoruz. Sizden daha fazla biz sizin burada kalmanız istiyoruz. Sadece şahsım adıma söylemiyorum, tüm Akçakoca halk adına ve tüm Kızılay çalışanları adıyla söylüyorum asla sizin buradan uzaklaşmanız istemiyorlar.”dedi.

 

Yapılan sohbetlerin ardından Vekil Yılmaz ve Huzurevi sakinleri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.









ETİKETLER: