akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4837
EURO
34,8581
ALTIN
2.421,72
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

YANMAZ TARİH VERDİ “ÇAMURLU SU SORUNU BİR HAFTA İÇİNDE KÖKTEN ÇÖZÜMLENECEK

YANMAZ TARİH VERDİ “ÇAMURLU SU SORUNU BİR HAFTA  İÇİNDE KÖKTEN ÇÖZÜMLENECEK
29.12.2019 19:29
393
A+
A-

 

Son günlerde kente içme suyu sağlayan havzada aşırı yağışlar nedeniyle şebeke suyunun musluklardan çamurlu akmasını önlemek için ekipler sahada yoğun bir çalışma yürütüyorlar.

 

Aşırı yağışlar nedeniyle musluklardan bulanık su akması vatandaşların yoğun şikayetlerine neden olurken ilgililer sorunun kısa bir süre sonra çözüme kavuşacağını Fen işleri ekiplerinin havzada temiz tutma çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.

 

Bölgede inceleme yapan ve yeni arıtmanın hizmete girmesini çabuklaştırmak gerekli girişimleri hızlandıran Başkan Okan Yanmaz konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede “ Ekiplerimiz sahada rutin çalışmaların yürütmekte eldeki olanaklarla suyun en temiz haliyle akıtılması için gereken önlemleri alıyorlar. Konuya kesin çözüm için yeni içme suyu arıtma tesisinin yeni yılın ilk günlerinde hizmete sokmayı hedefledik.

Büyük bir aksilik yaşanmadığı takdirde Çarşamba günü hizmete alacağız ve çamurlu su sorununu bir hafta içinde tamamen çözüme kavuşturacağız.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkililerine yaptığımız müracaat sonrası içme suyu arıtma tesisinin test çalışmaları raporu olumlu olarak bize gönderildi.

Arıtma tesisinin elektrik aboneliği için gerekli olan 50 bin lirayı yatırdık. “ dedi.

Söz konusu sıkıntıların aşırı yağışlardan kaynaklandığını belirten Belediye Başkanı Okan Yanmaz, “ Vatandaşlarımızdan birkaç gün daha sabretmelerini istiyorum. Yeni içme suyu arıtma tesisimizin bir hafta içinde faaliyete girmesiyle musluklardan bulanık su akma sorunu Akçakoca için tarihe karışacak “ dedi.







ETİKETLER: