akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5384
EURO
34,8990
ALTIN
2.437,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

FARKINDALIK YARATMAK BÖYLE OLUR

Akçakoca Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle alkışlanacak bir farkındalık ortaya koydular.

FARKINDALIK YARATMAK BÖYLE OLUR
03.12.2019 17:40
417
A+
A-

Akçakoca Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle alkışlanacak bir farkındalık ortaya koydular.

Okul Müdürü Yeliz Yalılı, proje öğretmenleri ve hasta ve yaşlı hizmeti alan öğrencileri ile Akçakoca Salı Pazarında “Engellilerin  Yaşamlarının kolaylaştırılması “ yönünde çok önemli bir farkındalık etkinliğinde imza attılar.

Pazarı en hareketli noktasında oluşturdukları bir stant çevresinde görme, işitme ve yürüme engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları göz önüne seren öğrencilerin davranışları ilgi ile takip  edilirken Pazar esnaf ve alışverişe gelmiş vatandaşlara engellilere nasıl yardımcı olunacağı konusunda kendilerinin hazırladığı minik broşürler dağıttılar.

Bir çok benzeri projeleri gerçekleştiren bugün gerçekleştirdikleri alkışlanacak etkinlik ile ilgili olarak bir bilgilendirmede bulunan Okul Müdürü Yeliz Yalılı  3 Aralık Dünya Engelliler günün de bir farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerine dikkat çekerek “ Son zamanlarda gerek basında gerekse sosyal medyada bedensel ve zihinsel  engellirerimize yönelik kırıcı ve kaba şiddete varan uygulamalara tanık olmaktayız bu durum bizi çok üzmekte. Devletimizn her konuda pozitif ayrımcılık sağladığı engellilerimiz için bizimde toplum olarak bu haklara saygı duymamız gerekmektedir. Bu konuda farklılıklara sahip çıkmayı zenginlik olarak görelim diyor “ Engel olma destek ol” çağrısında bulunuyoruz. Bu nedenle de buradayız “   dedi.

Tanık olanların  takdirle karşıladığı ve destek verdiği etkinlik gün boyu sürdü.

 







ETİKETLER: