akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AKÇAKOCA’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

AKÇAKOCA’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI
29.10.2019 09:44
584
A+
A-

 

Cumhuriyet Bayramı Akçakoca’da düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Bir çok etkinliği içinde barındıran kutlamalar 28 Ekim 2019 da Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunum törenleri ile başladı.

 

Kaymakam Öztürk ve Başkan Yanmaz’ın çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının  okunması ile tamamlanan törene siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve okulları temsilen bayrak flama  ekipleri katıldı.

 

29 Ekim kutlamalar saat 09 30 da Kaymakamlık makamında protokolün tebrikleri kabulü ile başladı.

Saat 10 00 da ise Akçakoca Şehir stadyumunda anatören yapıldı.

 

Kaymakam Yasin Öztürk Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Garnizon komutanı , Siyasi Partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri , bir gurup gaziler, daire müdürleri ile tribünleri dolduran vatandaşların katıldığı tören İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Kaymakam ve Belediye Başkanının halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından Kaymakam Yasin Öztürk günün anlam ve önemini içeren konuşmasını yaptı.

Konuşmasına,  Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Ve Onun Kahraman Silah Arkadaşları Olmak Üzere, Kanlarıyla Bu Toprakları Vatan Yapan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi, Rahmet, Minnet Ve Şükranla Yâd Ettiğini vurgulayarak başlayan Kaymakam Öztürk ;” Bin yıl önce anayurdumuz Orta Asyadan Anadoluya yola çıkarken atımızın terkisine devlet töresini ve bağımsızlık aşkını aldık. Orta asyadan getirdiğimiz yıldızımız ve Hira dağından doğan hilalimiz Aras ırmağının iki yakasında birleşerek Ayyıldız oldu. Ayyıldızın etrafında birleşerek Kaşgarlarda Karahanlı, Horasanda Gazneli İsfahanda Selçuklu olduk.Malazgirtte el ele omuz omuza verdik Anadolu olduk. Ayyıldızı söndürmek için üstümüze üstümüze geldiler yıllardır hepsinde hüsrana uğradılar. Çanakkalede destan yazdık. Her zaman mazlumun yanında olduk. Büyük yolculuğumuzu Gazi Mustafa kemal öncülüğünde Türkiye Cumhuriyetini kurarak taçlandırdık. Bir kez daha Mustafa kemal Atatürk silah arkadaşlarını sükranla anar rahmet dilerken Gazilerimize minnet duygularımı sunar hepinizin Cumhuriyet bayramını kutlarım” dedi.

 

Halk oyunları gösterileri ve şiir dinletileri ile süren kutlamalarda Cumhuriyet konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlama töreni okulların bando eşliğinde yaptığı tören geçişi ile sona erdi.

Cumhuriyetin 96. Yılı Kutlama etkinlikleri bu akşam saat 19 00 da yapılacak fener alayı ile sürecek.









ETİKETLER: