akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

“O” DOKTOR,KENDİSİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ HABER İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde görev yapan diş hekimi Tamer Tuz, kendisinin yanına hasta olarak girdikten sonra gizlice çekim yapıp bunu internet haber sitesinde haber yapan kişileri Savcılık’a şikayet etti.

“O” DOKTOR,KENDİSİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ HABER İLE İLGİLİ  SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
23.10.2019 16:36
546
A+
A-

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde görev yapan diş hekimi Tamer Tuz bilgisi dışında gizli kayıt yapılarak kendisini ve kurumunu küçük düşürücü nitelikte haber ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacak.

Sağlık Bakanlığınca görev yapmasında bir sakınca olmadığı için Akçakoca Devlet Hastanesine atanmasının yapılmış olduğuna dikkat çeken Doktor Tuz, muayenesine gelerek bir hasta edasıyla kendisi ile konuşmaya başlayan kişinin gizlice çekim yaparak geçirdiği rahatsızlıkları afişe ederek bir internet sitesinde kendisini küçük düşürmeye kurumun saygınlığını zedelemeye yönelik haber yapan kişileri Savcılık’a şikayet edeceğini söyledi.

 

 

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde görev yapan 4 diş hekiminden biri olan Tuz, yaşadığı çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle sesinin biraz kısık çıktığını, diğer hekimlerin yaptığı işlerin yanı sıra kendisinin de fiziki fonksiyonlarına uygun olarak hizmet verdiğini ve rahatsızlığının işini yapmasına bir engel olmadığını ,

kendisinin bu durumunu sanki bir eksiklik ya da yetersizlikmiş gibi gösteren şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Hekim Tuz, “

Benimle röportaj yapma ya da demeç alma  gibi bir talepleri olmayan, aramızdaki konuşmayı gizlice çekim yapıp internet sitelerine atmalarının beni küçük düşürmeye yönelik olduğu kadar hastanenin ve tüm çalışanlarının itibarını sarsmaya dönük art niyetli bir girişim olduğunu düşünüyorum.”dedi.

 

Diş Hekimi Tamer Tuz, 2 kişiden birinin kendisiyle sohbet ettiğini, diğer kişinin ise sonradan fark ettiğine göre telefonuyla gizli çekim yaptığını dile getirirken, o çekimlerin internet haber sitelerinde yalan içeriklerle haber yapıldığına dikkat çekerek, ”hem kendi hakkımı hem de kurumumun hakkını sonuna kadar arayacağım” dedi.

Diş Hekimi Tamer Tuz’un açıklamasının devamı nda “

”Bu  şahıslar daha önce görmediğim şahıslar. Hasta diye geldiklerini sandım, o şekilde karşıladım insanları ben. İçeri girdikleri gibi ilk sordukları şey ‘niye diş çekmiyorsunuz’ oldu . Ben de iki defa felç geçirdim, by-pass ameliyatı oldum, kronik böbrek yetmezliğimin olduğunu söyledim. Olay bundan ibaret, başka bir şey demedim.

Ondan sonra bana daha doğrusu şöyle açıklayayım: Hesap sorar gibi bir tavra başladılar. Daha sonra olay uzamasın diye ben bu kişileri dışarı çıkardım.

Rahatsızlığım raporlu ve belgeli zaten. Bakanlığın haberi var. Başhekimliğin haberi var, İl Sağlık Müdürünün de haberi var. Ben şu an burada çalışıyorum, hastalarımı muayene ediyorum. Sadece bazı olaylarda, çok ağır olduğu sebebiyle insanlara zarar vermek için giremiyorum bu işlere. Sadece muayenemi yaparım, sevkimi yaparım. Yani yaptığım işler bunlardır.

Burada 4 diş hekimiyiz. Ben dördüncü olarak geldim, engelli pozisyonuyla geldim. Diğer arkadaşlarım zaten gereken tüm hizmeti veriyorlar. Ben de kendi yaşadığım olaylarla bağlantılı olarak bakabileceğim hastalara bakıyorum.

İki defa felç geçirdim. Diş hekimliğine ait bazı manipülasyonlarımı kaybettim. Mesela çok ağır olayları yapamıyorum. İlaç yazabiliyorum, röntgen çekebiliyorum, bunlar yani.

Kişisel haklarıma saldırı yapıldı ve mesleki itibarımla oynadılar. Benim haberim olmadan yapılan bir şey. Hiç bir bilgim yok bundan. Bunları ilk gördüğümde hasta pozisyonda aldım. O arada bir tane hastam çıkmıştı muayenesini yapmıştım, direkt bunlar içeri girdiler ben hasta olarak geldiklerini zannederek aldım. Fakat bundan sonra olay başka yerlere gittiği için kişisel haklarıma saldırı yapıldı. Mesleki itibarımla oynandı. Bununla ilgili haklarımı arayacağım. Tüm sağlık çalışanlarına yapılmış olan bir şey. Ben engelli olup çalışabilirim. Bana Sağlık Bakanlığı engelli olarak çalışılmaz dese zaten çalıştırmaz beni. Sağlık bakanlığı bana çalışabilir onayını verdiyse bu kimseyi ilgilendirmez.

Şimdi bu şahıslar normal hasta pozisyonunda gelmiş olup geldikten sonra benle ilgili bilgi almaya çalıştılar. Aşağılayıcı bir tarz yapmaya çalıştılar. Kendi meslek itibarıma, kendi kişisel haklarıma ve kurumuma, Başhekimliğe karşı bir saldırı yapıldı. Kişisel haklarıma saldırı yapıldığı için tüm haklarımı arayacağım. Suç duyurusunda bulunacağım. Bununla ilgili başvurumu yapacağım, haklarımı arayacağım. Herkesin bilgisi olsun istiyorum.







ETİKETLER: