akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5826
EURO
34,8020
ALTIN
2.413,05
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

SEPAŞ’tan AKIL ALMAZ UYGULAMA

Akçakoca’nın elektrik dağıtım şirketi olan SEPAŞ, 4 yıl sonra borçlu olduğu gerekçesiyle Akçakoca Belediyesi’nin bazı işletmelerinin elektriklerini kesti.

SEPAŞ’tan AKIL ALMAZ UYGULAMA
22.10.2019 15:42
515
A+
A-

Akçakoca’nın elektrik dağıtım şirketi olan SEPAŞ, 4 yıl sonra borçlu olduğu gerekçesiyle Akçakoca Belediyesi’nin bazı işletmelerinin elektriklerini kesti.

Edinilen bilgiye göre, Sepaş Belediye’nin son 4 yıldır ödenmeyen elektrik borçlarına karşılık Belediye’nin işlettiği Akçakoca Kahvecisi isimli işyeri ile Merkez camii karşısındaki Fedai Karabıyık Parkı’nın ve bunların yanı sıra farklı bölgelerdeki 4 adet çocuk oyun parkının elektriklerini kesti.

Toplamda 4 milyon lira elektrik borcu biriken Akçakoca Belediyesi’nin kalbi konumunda olan Değirmenağzı’ndaki hizmet garajının da elektriklerinin kesildiği öğrenildi.

Önceki dönem belediye yönetiminin 4 yıl boyunca elektrik faturalarını ödemediği, buna karşılık Sepaş yetkililerinin elektrik kesme girişimlerinde bulunmalarına rağmen siyasi iktidarın güç ve nüfuzunun kullanılarak kesme işlemlerine engel olunduğu da edinilen bilgiler arasında.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye, iktidardan farklı bir siyasi partinin yönetimine geçince derhal harekete geçen Sepaş’ın, uzun yıllar ödenmemiş olan  4 milyon tutarındaki elektrik borcu nedeniyle bugün böyle bir işlemi başlatması her kesimin tepkisini çekti.

 

Üstelik Sepaş’ın elektrik kesme operasyonuna neden olarak da seçimlerin hemen sonraki ay olan Nisan 2019’dan gelen borcu gerekçe göstermesi, uygulamada çifte standart olarak değerlendirildi.

Belediyeye ve SEDAŞ’a yakın kaynaklardan edinilen alınan duyumlara göre yakın bir tarihte Akçakoca Atıksı Arıtma tesisinin de elektriklerinin kesilebileceği yönünde.

Böyle bir uygulama sonucunda olabilecek tehlikenin farkına varamayan SEPAŞ belediyeye kestiğini düşündüğü cezanın Akçakoca halkına kesildiğinin ve ortaya çıkaracağı olumsuzlukların altından nasıl kalkacağında farkına ne zaman varacağı da merak konusu.

Bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmeli

Sepaş’ın geçmiş yıllarda aramadığı hakkını, sözde bu günlerde arar gibi davranıp elektrikleri kesmesi nedeniyle Akçakoca, karanlığa gömülme ve salgın haslaık riskiyle karşı karşıya kalacak.

Sepaş, tüm bu toplum zararına olan uygulamadan vazgeçmeli, Belediye’ye ceza kesmek yerine halkı cezalandırdığının farkına varmalı ve belediye ile yeni bir borç yapılanmasına gitmeli.

Çünkü güvenlik ve hijyen, Belediye ve Sepaş arasındaki bir konu değil, tüm Akçakoca’nın en önemli sorunudur.

 







ETİKETLER: