akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU MELEN BARAJINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU MELEN BARAJINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
19.10.2019 18:16
458
A+
A-

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İski Havzası içerisinde yer alan ve İstanbul’a su veren Melen Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Bolu Belediyesini ziyareti dönüşünde beraberindeki kalabalık heyetle birlikte Melen Barajı inşaat alanına giren İmamoğlu, DSİ’nin yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen inceleme bir saat sürdü. İnşaat alanı çıkışında partililerle bir süre sohbet eden İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Melen Projesi’nin İstanbul ve bölge için çok önemli ve değerli bir proje olduğunu söyledi.

Projenin İstanbul için ayrıca büyük öneme sahip olduğunu aktaran İmamoğlu, “Bu proje İstanbul’un dönem dönem yaşadığı kuraklıkların giderilmesi açısından düşünülmüş, tasarlanmış bir proje. Bununla ilgili yıllardır yatırım yapılıyor. Yaklaşık 700 milyon metreküpe yakın suyun depolanacağı barajın gövde kısmı, işin en kritik safhasını oluşturmakta. 2012’de başlayan bir inşaat süreci var, daha önce bitmesi tasarlanan, ama henüz bitirilemeyen bir proje. Bu alana gelip bununla ilgili bir takım teknik konuları sorduk, dinledik ve DSİ yetkililerinden bilgi aldık.” Dedi.

İSKİ genel Müdürü ile İBB genel sekreterinin çalışma sürecinde nasıl bir yol haritası belirlendiği konusunu DSİ yetkilileriyle araştıracaklarının altını çizen İmamoğlu ;”Mesele netleştikten sonra sayın Bakanımızla süreci paylaşıp projenin bir an önce bitmesi için atılacak adımları ele alacağız. Biz de kurum olarak nasıl fedakarlıklar yaparız, yıllardır beklenen bu projeyi nasıl bitiririz ve en kısa sürede nasıl hizmete girer bunları konuşacağız. İsteğimiz, İstanbul’un belli dönemlerde yaşamış olduğu kuraklıklarda, en büyük teminat olacak olan bu barajın, bir an önce bitirilmesi ve hizmete girmesi yönündedir.  Şu an itibariyle net bir şey söyleyemiyorum ancak tüm kurumlar ve bakanlıkla süreci netleştirdikten sonra bilgileri kamuoyumuzla paylaşacağız.” Dedi.