akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ACİL SERVİSTE KÖKLÜ DEĞİŞİM

ACİL SERVİSTE KÖKLÜ DEĞİŞİM
02.10.2019 09:07
569
A+
A-

Köklü bir tadilat ve onarımdan geçirilen Akçakoca Devlet Hastanesi Acil Servis bölümü hizmet alanı yaklaşık 200 daha metre büyütülerek  aynı anda 3 hekim ve çok sayıda yardımcı sağlık personeli hizmet verecek konuma getiriliyor..

Fiziki yapısında önemli düzenlemelerin yapıldığı, Devlet Hastanesi Acil Servis’in büyütülmesiyle ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Başhekim Op. Dr. Muzaffer Haldun Çolak “Hastanemizde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına bizim Acil’imizin mevcut yapısını daha genişleterek hem hastalarımızın bekleme sürelerini daha aşağılara çekebilmek adına, hem kendi çalışan personellerimizi rahatlatabilmek adına, yine İl Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde hastanenin ön cephesine doğru daha geniş, ‘ ‘Arena Stili’ dediğimiz, hastaların daha hızlı bir şekilde muayene edilip daha hızlı  sonuçlara varıldığı bir alan genişletilmesi yapılması planlanıyor İnşallah. O devrede. İnşallah onu da en kısa sürede sonuçlandıracağız.”

 

Acil Servis alanının büyütülmesi konusunda sorularımızı yanıtlayan Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan çabuk ise

” Yeni hastanenin yapılma süreci başladı. Tabii bu uzun bir süreç olacak. Yeni hastanenin yapılma süreci en az 3 yıl olacak. O süreç içerisinde burası bir tedavi merkezi olarak hizmet verecek. Acil servisimizin genişletmesi için ihale yakın zamanda yapılacak. En az 3 – 5 yıl burada acil hastalarımıza hizmet vereceğiz.” Dedi.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Akçakoca’ya gelen ve hastane yönetimi ile bir değerlendirme toplantısı yapan  İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz konu ile ilgili olarak

” Acil servisimizde dar bir alan olduğu için tek tek hasta alımı yapılıyor. Onun için binanın öne doğru büyütülmesi için bir ihale yaptık. Yaklaşık 200 metrekare civarında bir büyütme yapacağız. Diğer hastanelerimizde olduğu gibi Arena tipi 5 -6 hastanın aynı anda hizmet göreceği, ortada hemşire masasının olduğu güzel bir çalışma alanı oluşturacağız. Böylece dışarıda bekleme süresi azalmış olacak. Bir hasta muayene edilirken diğerine de başka bir doktor bakıyor olacak. Böylece bir sirkülasyon sağlamış olacağız.”dedi.









ETİKETLER: