akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5531
EURO
34,8930
ALTIN
2.429,50
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Yerine Uzman Gelmeden 2 Uzman Ayrılmayacak

Yerine Uzman Gelmeden 2 Uzman Ayrılmayacak
24.09.2019 11:15
706
A+
A-

Akçakoca Devlet hastanesinde görevli olan iki dahiliye uzmanı Şeyma Bahşi Arslan ve Gün Işıl Yalçın’ın yan dal sınavlarını kazanmış olmalarından ötürü ilçeden ayrılacak olmaları karşısında, Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Haldun Çolak birer açıklama yaparak, yeni hekimlerin getirilmesi için Bakanlık’la temas kurulduğunu söylediler.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Haldun Çolak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Her iki dahiliye doktorumuzda Mayıs ve Haziran aylarında Akçakoca’ya  atanmışlardı. Akçakoca Devlet Hastanesi’ne atanmadan önce 2018’in Aralık ayında ‘yan dal uzmanlık sınavını’ kazanmış olmalarına binaen şu anda atamaları gerçekleştirildi. Hekimlerimizin ayrılmalarıyla ilgili başka bir neden yok. Kazanılmış olan bir hakları var ve tabii ki her hekimin hak kazanımlarıyla ilgili değerlendirmeleri de kendilerine kalmış bir olay. Bunun dışında başka bir durum söz konusu değil.

İl Sağlık Müdürü: Hekimlerimiz ayrılmadan yenilerini getireceğiz

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde idareci ve personelle bir toplantı gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Akçakoca  Devlet Hastanesi’nde hekim sayısında belli bir artışın olduğunu söyleyebiliriz. Dahiliye doktorlarımız yan dal sınavı kazandılar. Ayrılmalarının nedeni bu. Dahiliye uzmanlıkları üzerine nefroloji alanında 4 – 5 yıl ihtisas yapacaklar. Hekimlerimizin açıklarını kapatmak adına tekrar Bakanlık ile görüşerek arkadaşlarımız ayrılmadan o açığı telafi edeceğiz.







ETİKETLER: