akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ESVET SARIOĞLU VE ALKAN LOKUM’UN SÖZLERİ İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTISINA DAMGA VURDU

Türkiye’ye Örnek Olacak olan Akçakoca Siyasi Parti İlçe Başkanlarının ilçe sorunları hakkında yaptığı istişare toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi.

ESVET SARIOĞLU VE ALKAN LOKUM’UN SÖZLERİ İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTISINA DAMGA VURDU
17.09.2019 15:57
699
A+
A-

Akçakoca Siyasi Parti İlçe Başkanlarının ilki Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlunun daveti üzerine yapılan Türkiye’ye Örnek Olacak ilçe sorunları hakkında istişare toplantılarının ikincisi Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in ev sahipliğinde yapıldı.

Akçakoca’nın güzide işletmelerinden Alesta  da düzenlenen  kahvaltılı toplantıya Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DSP Yeniden Refah Partisi başkanları ve yöneticiler katıldılar.

Akçakoca gündeminde öncelikle yer alan Sel Felaketzedelerine yapılan yardımlardaki aksaklıklar ve yaraların sarılmasına yönelik imar çalışmaları, Amerikan Beyaz kelebeği ile mücadele, Yeni yapılacak Beton Santrali ve  KOSGEB in verceği faizsiz bir yıl ertelemeli kredi ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı.

Ev sahibi olarak toplantı hakkında genel bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Özensel konuşmasında , selden dolaylı olarak etkilenen esnafın sorunları, Doğancılar yolunda yapımı başlamak üzere olan Beton Santrali ve Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadelen ile ilgili görüşlerini aktardı ve bu konuların masaya yatırılarak, konuyla ilgili görüşlerini çözüm önerilerini sunmasını istedi.

Daha sonra konuşan,   özellikle KOSGEP kredilerinden her esnafın yararlandırılması için  Akçakoca STK larının ve siyasilerinin gereken çalışmaları yapmasına karşın bürokrasinin aşılamadığının altını çizen Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu bugüne kadar hiçbir ilçe Başkanının yapmadığı bir çıkış göstererek bürokratların Akçakoca’nın taleplerini dikkate almadıklarını, bu nedenle de  halkın mağdur olduğunu vurgulayarak “ Sanıyorum Akçakoca’nın bu durumundan Sayın  Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili yeterince bilgilendirilmemiş. Yapılacak yardımlar masa başında çözülmeye çalışılıyor. Kimse iradesini  ortaya koymuyor. Her şey gelip Akçakoca ve İl bürokrasisinde tıkanıyor. Çok açık ve net olarak söylüyorum. Konuyu bizzat  Reisimize ileteceğim. Ya herkes işini gereği gibi yapacak ya da o makamı terkedecek. Bunu sağlayamasam da benim bir işim yok. Bana eyvallah der giderim. Siyasiler olarak halkın içinde biziz. Akçakoca’nın ihtiyaçlarını en iyi biz biliriz, herkes ya görevini yapacak ya da gidecek” dedi.

CHP ilçe Başkanının Yardımlar ve diğer konular ile ilgili görüşlerinin açılamasından sonra söz alan İYİ İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum; Dün gurup Başkan Vekilleri Kocaeli Milletvekili ile sel felaketinden en çok etkilenen köylere yardım getirdiklerini ve bölgede doğru dürüst bir işin yapılmadığını belirterek “Kimin ne yaptığını yardımların nasıl dağıtıldığını anlayamadık. Bu güne kadar bir şey yapıldı diyemeyiz. İkini ve en önemli konu Doğancılar bölgesinde kurulacak beton santrali. Buna şiddetle karşıyız ve kurulumun durdurulması için dava açma hazırlığındayız. Bölgede hem doğal yaşamı hem turizmi hemde üniversitenin kampüsündeki sosyal yaşamı ciddi olarak olumsuz etkileyecek trafik sorunu ile büyük bir tehlike yaratacak bu oluşumun engellenmesi için gereken girişimlerde bulunacağız.” dedi.

Alkan daha sonra bir öneri getirerek ,ilk meclis toplantısında  Belediye Başkanlığına bir önerge verileceğini ve , afet nedeniyle karşılaştığımız problemlere anlayış gösterdiklerini , Akçakoca belediyesinin de aynı anlayışı vatandaşa göstererek selden buyana çamur akan su bedelinde %50 indirime gitmesini talep edeceklerini söyledi.

DSP, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi başkanlarının da sel felaketi yardımları, Amerikan Beyaz kelebeği konularında aynı doğrultuda görüşleri olduğunu belirtmeleri sonrasında toplantıdaki görüşlerin bir rapor haline getirilerek   basına servis edilmesi kararı alındı.

Toplantı yapılan istişarelerin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 









ETİKETLER: