akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5735
EURO
34,8792
ALTIN
2.436,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİ İKİNCİ YUMURTLAMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİ İKİNCİ YUMURTLAMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ
02.09.2019 17:37
572
A+
A-

Amerikan Beyaz Kelebeğinin ikinci yumurtlamayı gerçekleştirdiğini bu nedenle yapılması gerekenleri içeren bir açıklama yapan Başaran “ Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının çıkışlarının görüldüğü bugünlerde bahçelerde zararlının yumurta paketlerini bulmak için özellikle uç dallardaki yapraklar kontrol edilmelidir.

Bulunan yumurta paketleri hava sıcaklığına bağlı olarak 1-3 günde açılacaktır ve yumurtadan çıkan genç larvalar yaklaşık 10 gün ayrılmadan birlikte beslenerek yaşamlarını sürdürecektir. Tırtıl kolonilerini saymak için dalların uçlarına bakılmalıdır. Tırtıl kolonileri fındık bahçelerinde çaprazlama olarak birer ocak atlanarak her bahçede 10 ocakta dal sayımı yapılmalıdır.

Amerikan beyaz kelebeği görülmeye başladığında bulaşık yapraklar hızlı bir şekilde imha edilip, bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Ancak popülasyonun yoğun olduğu durumlarda zararlının görüldüğü yaprakların imha edilmesi zor olacağından, böcek zararı ekonomik zarar eşiğinin üstünde ise kimyasal mücadele yapılmalıdır. Hasada yakın yapılan ilaçlamalarda hasat bekleme süresini mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir. Hasattan sonra Eylül ayında görülen döller hava şartları müsait olduğunda yoğunluk gösterebilmektedir. Bu dönemde ki döllerle mücadele etmek; önümüzde ki senenin zararlı popülasyonunun azaltılmasında ve bitki sağlığının korunmasında etkilidir. İlaçlama yapılacaksa, yaprak gübresi ve iz elementler ile karışabilenler birlikte uygulanabilir.

Uygulanacak olan insektisitlerin içeriği zararlı popülasyonuna etki etmesi açısından önem arz etmektedir. Amerikan beyaz kelebeği için kullanılacak ilaçların etken maddesi; diflubenzuron, cypermethrin içerikli olmalıdır. İlaçlama yapılırken hasat süresi göz önünde bulundurularak uygulama yapılması önemle tavsiye edilir. Bilgi için odamızı ziyaret edebilirsiniz.” İfadesine yer verdi.